Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρωταθλήτρια στους φόρους η μνημονιακή Ελλάδα

Ευρισκόμενοι στην περίοδο της μνημονιακής λαίλαπας δεν μας φαίνεται καθόλου παράξενο ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί στην Χώρα των φόρων τα τελευταία χρόνια, γεγονός που σε συνδυασμό με τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές περιορίζει ασφυκτικά το διαθέσιμο εισόδημα.

Την δραματική αύξηση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης των Ελλήνων μισθωτών για το 2017 καταγράφει έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα. Βάσει των στοιχείων οι οικογένειες με έναν εργαζόμενο γονέα και δύο παιδιά βρίσκονται στην δεύτερη θέση των πλέον επιβαρυμένων στην Ευρώπη.

Για τον συνηθέστερο τύπο νοικοκυριού στην Ελλάδα, που είναι η οικογένεια με δύο παιδιά και όπου μόνον ο ένας γονέας εργάζεται και λαμβάνει τον μέσο μισθό, η συνολική φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε κατά 0,33 της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με το 2016 και έφτασε το 39%. Στην συγκεκριμένη κατηγορία η μέση επιβάρυνση στις χώρες του ΟΟΣΑ ανήλθε στο 26,1%.

Ειδικότερα, η συνολική φορολογική επιβάρυνση για έναν άγαμο εργαζόμενο χωρίς παιδιά, ο οποίος εισπράττει τον μέσο μισθό, αυξήθηκε κατά 0,31% και φτάνει πλέον στο 40,8% του συνολικού κόστους εργασίας των εργοδοτών. Η μεταβολή αυτή προέκυψε από την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων (0,15%) και των εργοδοτών (0,13%) και την οριακή αύξηση του φόρου εισοδήματος (0,04%). Αντιθέτως, στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ η συνολική φορολογική επιβάρυνση μειώθηκε το 2017.

Συνεχίζοντας την φορομπηχτική παράδοση των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση φροντίζει να διατηρεί την Χώρα μας στην πρώτη θέση της καταβολής φόρων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prwtathlhtria-stous-forous-h-mnhmoniakh-ellada#ixzz5E06l0YtL

Exit mobile version