Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυβέρνηση πλασιέ

Κυβέρνηση πλασιέ

 Άρθρο του “Μυρμιδόνα” στην “Εμπρός”. Διαβάστε το νέο άρθρο του “Μυρμιδόνα” στην “Εμπρός” που κυκλοφορεί

Δύο ειδήσεις, στην σφαίρα της οικονομίας, μου έκαναν εντύπωση. Η πρώτη είναι η δήλωση – ερώτημα του Τσίπρα προς επιχειρηματίες: «αν δεν επενδύσετε τώρα στην Ελλάδα, πότε θα επενδύσετε;». Η δεύτερη είναι η είδηση ότι ο Τσακαλώτος έφυγε για Βοστώνη για να συναντηθεί με Αμερικανούς επιχειρηματίες. Πόσο εκτός της πραγματικότητας της αγοράς μπορεί να είναι κάποιος, που όντας Πρωθυπουργός κάνει μια τέτοια δήλωση;

Είναι στ’ αλήθεια σε τέτοια πλάνη που πιστεύει ότι η Ελλάδα σήμερα αποτελεί επιχειρηματικό μαγνήτη; Με capital controls στις τράπεζες και το διαθέσιμο εισόδημα να συρρικνώνεται καθημερινά στα όρια της φτώχιας; Με το κράτος να αυξάνει αντιπαραγωγικά κι ασταμάτητα τους φόρους που προφανώς, παραμένουν ανείσπρακτοι; Με χιλιάδες κατασχέσεις κι αυτοκτονίες και την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ; Με το κούρεμα καταθέσεων να παραμένει μπαμπούλας και τους «θεσμούς» να ζητάνε συνεχώς κι άλλο στραγγάλισμα της οικονομίας;

Εντάξει, αντιλαμβάνομαι ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει επαγγελματική εμπειρία. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι σύμβουλοί του, θεωρούν την εργασία κατάρα ή χολέρα… Αλλά δεν έχει κανέναν να τον συμβουλεύσει πώς μιλάνε σε επιχειρηματίες; Δεν έχει κανέναν να τον καθοδηγήσει, αφού είναι ολοφάνερο ότι δεν γνωρίζει τους κανόνες διαπραγματεύσεων; Δεν δείχνεις Πρωθυπουργέ την απελπισία σου, όταν θέλεις να προσελκύσεις επενδύσεις.

Επίσης, με εξαίρεση κάποιες ταλαίπωρες αφρικανικές χώρες, δεν πηγαίνει ο Υπουργός Οικονομικών να χτυπήσει την πόρτα επενδυτών, σαν πλανόδιος πλασιέ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ήταν ικανοί να διαχειριστούν μιαν υγιή οικονομία, πόσο μάλλον μιαν οικονομία σε ειδικές ανάγκες όπως η ελληνική σήμερα. Στα χρόνια που κυβερνούν, έχουν αναιρέσει απόλυτα ότι υπόσχονταν προεκλογικά, ευθέως παραδεχόμενοι έτσι, ότι ήταν άσχετοι ή ψεύτες.

Ομως δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβλημα. Κάθε στέλεχος του «κόμματος των κομμάτων» είναι εξίσου άσχετο, χωρίς προσόντα κι επαγγελματική εμπειρία. Σας φαίνεται υπερβολικό αυτό; Μα αν ήταν ικανοί θα είχε καταντήσει εδώ η οικονομία μας; Σας θυμίζω την δήλωση του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. Γεωργιάδη στο κανάλι CNBC: «αγοράστε Ελλάδα, είναι φτηνή». Είναι ικανοί μόνο για μίζες και γκάφες κι από τα μπαρ της Μεγάλης Βρετανίας, να ροκανίζουν τον μόχθο μας. Να μας μετατρέπουν από νοικοκύρηδες σε οικονομικούς είλωτες.

Ώρα λοιπόν να στραφούμε σε ανθρώπους με εμπειρία. Που οραματίζονται μιαν εθνική οικονομία, από τον λαό για τον λαό. Ώρα να ξεφύγουμε από την δικτατορία των αποτυχημένων και να εμπιστευθούμε την Πατρίδα στα χέρια των εργατικών και των τιμίων, στα χέρια των Εθνικιστών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kubernhsh-plasie#ixzz5E2ye2OsY

Exit mobile version