Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θεοδωρικάκος, δεξί χέρι του Μητσοτάκη: Θέση της Νέας Δημοκρατίας να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς!

Θεοδωρικάκος, δεξί χέρι του Μητσοτάκη: Θέση της Νέας Δημοκρατίας να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς!

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» παρέθεσε το δεξί χέρι του Μητσοτάκη, ο πάλαι ποτέ δημοσκόπος Θεοδωρικάκος, προκειμένου να παραθέσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα μείζονα ζητήματα της πολιτικής ζωής.

Μεταξύ άλλων ο Θεοδωρικάκος μίλησε και για τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολόγικο των Σκοπίων. Αυτά που είπε, ομολογουμένως, μας… μπερδέψανε, αφού δεν καταλάβαμε την διαφορά από τις αντίστοιχες θέσεις του Σύριζα για το ζήτημα. Σας τις παραθέτουμε:

«Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή έχει θέσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια. Το πλαίσιο αυτό περιγράφεται από το τρίπτυχο: Αλλαγή Συντάγματος, αποκήρυξη αλυτρωτισμού, ονομασία erga omnes»

Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου «Μακεδονία» για όλες τις χρήσεις. Ουδεμία διαφορά, δηλαδή, υφίσταται με τις αντίστοιχες θέσεις του Σύριζα.

Όσον αφορά τα άλλα δύο σημεία του «τριπτύχου», είναι σαφές ότι πρόκειται για διοικητικές λεπτομέρειες άνευ καμίας σημασίας, γιατί δεν δεσμεύουν ούτε καν την επόμενη κυβέρνηση των Σκοπίων, πόσω μάλλον το σύνολο των Σκοπιανών.

Στο πραγματικά ζητούμενο, δηλαδή το ζήτημα της ονομασίας, καθώς και τα παρελκόμενά του, η ΝΔ και ο Σύριζα συμφωνούν πλήρως με την προδοσία του ονόματος. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, βεβαίως, αφού οι συριζαίοι διαπραγματεύονται με βάση τα «κεκτημένα του Βουκουρεστίου».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/theodwrikakos-deji-cheri-tou-mhtsotakh-thesh-ths-neas-dhmokratias-na-dwsoum#ixzz5E48xXT2a

Exit mobile version