Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλιβιζάτος – Συνταγματολόγος του ΠαΣοΚ: Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει μονάχα… συνταγματικό ενδιαφέρον!

Αλιβιζάτος - Συνταγματολόγος του ΠαΣοΚ: Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει μονάχα… συνταγματικό ενδιαφέρον!

Ο Αλιβιζάτος πέρα από δικηγόρος υπήρξε και μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και συντάκτης της προτάσεως της συνταγματικής αναθεώρησης της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», η υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν τον «απασχολεί με στενά δικηγορικά κριτήρια», αλλά “per l’ amore del arte”, δηλαδή για την αγάπη της τέχνης.

Και πριν προλάβει κανείς να υποθέσει ότι αναφέρεται σε μία δύσκολη ποινική υπόθεση, ο Αλιβιζάτος δεν αναφέρεται στο Ποινικό Δίκαιο, αλλά στο Συνταγματικό. Όπως διευκρίνισε «μιλάμε στην ουσία για εφαρμοσμένο Συνταγματικό Δίκαιο, που χαρίζει συγκινήσεις». Θυμίζουμε ότι στο δικαστήριο ο Αλιβιζάτος έκρινε με βάση το βλέμμα προκειμένου να ορίσει… «διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης».

Για τον Αλιβιζάτο, λοιπόν, δεν έχει ενδιαφέρον η δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά η προσπάθεια απαγορεύσεως του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, επί της οποίας κατέθεσε και την πρόταση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο λόγος για τον οποίο «πρέπει να απαγορευτεί η Χρυσή Αυγή» είναι ότι «αποτελεί εχθρό του Συντάγματος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλιβιζάτος, το οποίο όπως σημειώνει «το χρησιμοποιεί στο μέτρο που τη βολεύει».

Ας αποκρυπτογραφήσουμε, όμως, αυτό που λέει ο Αλιβιζάτος. Προφανώς αναφέρεται στην κριτική μας απέναντι σε άρθρα του Συντάγματος, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ή το άρθρο που επιτρέπει την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Τι έχει να πει ο «Συνταγματολόγος», για τις παραβιάσεις του Συντάγματος που γίνονται εναντίον της Χρυσής Αυγής, όπως η φωτογραφική αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, οι συλλήψεις άνευ ενταλμάτων ή στοιχείων, η παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας με την μη προβολή των θέσεως της Χρυσής Αυγής και τόσες άλλες;

Εκεί δεν έχει «να χαρίσει συγκινήσεις» το Συνταγματικό Δίκαιο ή μήπως οι μόνοι που χρησιμοποιούν το Σύνταγμα στο «μέτρο που τους βολεύει» είναι τα λαμόγια της κλεπτοκρατίας, με τα οποία συναγελάζεται ο Αλιβιζάτος;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/alibizatos-suntagmatologos-tou-pasok-h-dikh-ths-chrushs-aughs-echei-monacha#ixzz5E5FwUvLd

Exit mobile version