Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνέντευξη Προέδρου ΕΛΑΜ, Χ. Χρίστου: «Επόμενος σταθμός μας η Ευρωβουλή»

Συνέντευξη Προέδρου ΕΛΑΜ, Χ. Χρίστου: «Επόμενος σταθμός μας η Ευρωβουλή»

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου μιλά στην «Α» για την δυναμική του κινήματος με φόντο τις ευρωεκλογές, απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για την ιδεολογία του κινήματος και σκιαγραφεί τα δικαιώματα της μειονοτικής τουρκοκυπριακής πλευράς σε μια ελληνική Κύπρο.

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ: Όποιος Τουρκοκύπριος αποφασίσει ότι θέλει να είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει ταυτόχρονα να υπογράφει ότι δεν επιθυμεί να έχει υπηκοότητα του ψευδοκράτους και να αναγνωρίσει γραπτώς ότι η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο. Δεν γίνεται να τα θέλουν όλα, να είναι και Ευρωπαίοι πολίτες και να αναγνωρίζουν μια εισβολή και ένα παράνομο μόρφωμα».

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

Μήνυμα ότι το ΕΛΑΜ ήρθε στην πολιτική σκηνή όχι απλά για να μείνει, αλλά για να πάει ακόμη πιο ψηλά, έστειλε σε συνέντευξή του στην «Α» ο πρόεδρος του Κινήματος, Χρίστος Χρίστου. Βλέποντας τις συμμαχίες που πάνε να δημιουργηθούν στον ενδιάμεσο χώρο – με φόντο τις ευρωεκλογές – δηλώνει ότι αντιλαμβάνεται τον φόβο που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό βλέποντας τη δυναμική του κινήματος που ηγείται. Υποστηρίζει επίσης ότι κάποιοι εντός Βουλής αντιμετωπίζουν το ΕΛΑΜ με εχθρότητα και ρατσισμό. Απορρίπτει κατηγορίες και επιθέσεις που δέχεται το Κίνημα του από άλλους χώρους και αποδίδει στους επικριτές του φασιστικές νοοτροπίες. Δηλώνοντας ότι η Κύπρος είναι ελληνική, τονίζει ότι δίκαιη λύση στην μορφή της ΔΔΟ δεν μπορεί να υπάρξει και χαρακτηρίζει ανέφικτο να ονειρεύεται κάποιος μια ομοσπονδία η οποία θα στηρίζεται σε θρησκευτικό και εθνικό διαχωρισμό.

Ερ. Από τις 4000 ψήφους στις βουλευτικές του 2011, φτάσατε στις 22000 στις προεδρικές του 2018. Αυτές οι 18 χιλιάδες ψήφοι που κερδίσατε τα τελευταία χρόνια, από πού προέρχονται;

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο είναι το μοναδικό κίνημα αυτή τη στιγμή στην Κύπρο που παρουσιάζει τέτοια αύξηση ποσοστών. Μέσα από την δραστηριότητα μας, στην οποία περιλαμβάνεται η κοινωνική πτυχή με το να είμαστε δίπλα στον κόσμο που έχει ανάγκη για μια βοήθεια, και μέσα από την σταθερή πολιτική μας σε όλα τα ζητήματα, όπως το Κυπριακό, η οικονομία, η υγεία, μας έχει δώσει ο κόσμος την ευκαιρία να τον εκπροσωπήσουμε από τα έδρανα του κοινοβουλίου. Έτσι ο κόσμος έμαθε την πραγματικότητα για το ΕΛΑΜ και γι΄ αυτό μας εμπιστεύονται.

Διαβάστε την συνέχεια στο elamcy.com

 

Exit mobile version