Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κοινή ανακοίνωση ΚΚΕ και Κ.Κ. Τουρκίας με ίσες αποστάσεις για το εθνικό ζήτημα!

Κοινή ανακοίνωση ΚΚΕ και Κ.Κ. Τουρκίας με ίσες αποστάσεις για το εθνικό ζήτημα!

Ημέρες προδοσίας στην Μικρασία («όχι μόνο δε λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε»…) θυμήθηκε το κόμμα της προδοσίας και του εγκλήματος, με αφορμή την Πρωτομαγιά.

Έτσι, αυτοί που λένε στο πρόγραμμά τους πως αν ξεσπάσει πόλεμος δεν θα πάνε στο μέτωπο, αλλά θα επιχειρήσουν να τον μετατρέψουν σε εμφύλιο, για την κατάκτηση της εξουσίας, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με το Κ.Κ. Τουρκίας, στο οποίο παίρνουν ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος (της επιτιθέμενης Τουρκίας και της αμυνόμενης Ελλάδος), εντάσσοντας τις ελληνο-τουρκικές διαφορές σε εξυπηρέτηση… ιμπεριαλιστικών συμφερόντων από τις δύο πλευρές – αναφέροντας ως ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τις ΗΠΑ, την Ρωσσία, την Κίνα, την Γερμανία, την Γαλλία και την Βρετανία.

Ιδού τα επίμαχα σημεία της κατάπτυστης ανακοίνωσης: «Το ΚΚΕ και το ΚΚΤ παλεύουν για τα εργατικά, λαϊκά συμφέροντα, στηρίζονται στον προλεταριακό διεθνισμό, στη διεθνιστική αλληλεγγύη και με αυτές τις αρχές αντιμετωπίζουν τις σύνθετες εξελίξεις στην περιοχή μας. Οι αντιθέσεις και ανταγωνισμοί για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους ενεργειακούς αγωγούς, την κατάκτηση αγορών και τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας περιοχών, διαπερνούν το ιμπεριαλιστικό σύστημα, εκδηλώνονται έντονα στην περιοχή μας και είναι η βάση των «θερμών εστιών», των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, όπως αυτών που ζούμε στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ. 

Στην κούρσα των ανταγωνισμών πρωταγωνιστούν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, συμμετέχει μεγάλος αριθμός καπιταλιστικών κρατών και μεταξύ αυτών η Τουρκία και η Ελλάδα, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων των αστικών τάξεων. Τόσο η συνεργασία, όσο και οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των λαών…».

Μια φορά προδότες – για πάντα προδότες! Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε;

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/koinh-anakoinwsh-kke-k.k.-tourkias-me-ises-apostaseis-gia-to-ethniko-zhthma#ixzz5ENvFrxBz

Exit mobile version