Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν είναι είδηση… 17 ρομά συνελήφθησαν στην Πτολεμαΐδα για ρευματοκλοπή

Άλλη μια περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς από μέλη συγκεκριμένης «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας» έλαβε χώρα, καθώς για ρευματοκλοπή συνελήφθησαν την Τρίτη στην Πτολεμαΐδα 17 άτομα σε παράνομο συνοικισμό ρομά.

Η ζημιά για την ΔΕΗ ξεπερνάει στην περίπτωση αυτή τα 19.000 ευρώ, αλλά τέτοια περιστατικά είναι συχνά στην περιοχή. Το Σαββατοκύριακο σε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, ελέχθησαν 50 ρομά και 44 αυτοκίνητα, διαπιστώθηκε η εκτεταμένη ρευματοκλοπή από δεκάδες ιδιώτες και έγιναν 17 συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις Αρχές ο καταυλισμός είναι αυθαίρετος και η ΔΕΗ δεν ηλεκτροδοτεί σκηνές και παραπήγματα με αποτέλεσμα οι ρομά να «κλέβουν ρεύμα» από τις κολόνες της ΔΕΗ, οι οποίες εξυπηρετούν και την λειτουργία των δύο αντλιοστασίων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Εορδαίας. Οι ρομά ξηλώνουν τα καλώδια από τους στύλους της ΔΕΗ και τα συνδέουν σε δικό τους δίκτυο για να μπορούν να έχουν ρεύμα και για τις ηλεκτρικές τους συσκευές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν ακόμα και εγκαταλελειμμένα καλώδια μέσα στα λασπόνερα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία, ενώ δημιουργούνται προβλήματα και στην λειτουργία των αντλιοστασίων.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο, αφού το περιεχόμενο της είδησης είναι ενδεικτικό κάποιων πραγμάτων, τα οποία όμως αποσιωπούνται από τους εκτός τόπου και χρόνου κήρυκες της «πολιτικής ορθότητας» που ανακαλύπτουν παντού δικαιώματα και καταπίεση, αλλά πουθενά υποχρεώσεις και παραβατικές συμπεριφορές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/17-roma-sunelhfthhsan-se-paranomo-sunoikismo-sthn-ptolemaida-gia-reumatoklo#ixzz5ERlJUFAF

Exit mobile version