Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1000 μαθητές και 100 καθηγητές διαδήλωσαν υπέρ των Αρχαίων Ελληνικών! Στο Βέλγιο, όχι στην Ελλάδα…

1000 μαθητές και 100 καθηγητές διαδήλωσαν υπέρ των Αρχαίων Ελληνικών! Στο Βέλγιο, όχι στην Ελλάδα…

Μια είδηση, η οποία προκαλεί ταυτόχρονα τα συναισθήματα τόσο της Υπερηφάνειας όσο και της απογοήτευσης, μας έρχεται από το Βέλγιο. Σάλος έχει προκληθεί στην Γάνδη μπροστά στο ενδεχόμενο να σταματήσει η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στους δρόμους της βελγικής πόλης βγήκαν χθες για να δείξουν την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση περίπου 1.000 μαθητές και πάνω από 100.

Η ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα «De Standaard» επισήμανε σε δημοσίευμά της, με αφορμή τις κινητοποιήσεις, πως «μια γλώσσα μπορεί να είναι πολύ ωραία, ακόμα κι αν είναι νεκρή». «Οι υπερασπιστές των κλασικών γλωσσών, ελληνικών και λατινικών, ζώστηκαν τ’ άρματα» αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Αφού εκφράσουμε την διαφωνία μας στο ότι η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα είναι μια «νεκρή γλώσσα» (αρκεί να πούμε πως η Νέα Ελληνική Γλώσσα έχει πολύ μεγαλύτερη άμεση σύνδεση μαζί της απ’ ό,τι τα σύγχρονα αγγλικά με αυτά της εποχής του Σαίξπηρ), να πούμε ότι το συναίσθημα της Υπερηφάνειας μας έρχεται επειδή ξένοι μαθητές και καθηγητές διαδηλώνουν υπέρ της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών.

Αντιθέτως, το συναίσθημα της απογοήτευσης μας έρχεται, επειδή ουδέποτε είδαμε Έλληνες μαθητές και καθηγητές να διαδηλώνουν για το ίδιο ακριβώς αίτημα στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: «Η Ελληνική γλώσσα είναι Κάστρο του Έθνους μας»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/1000-mathhtes-kai-100-kathhghtes-diadhlwsan-uper-ths-sunechishs-ths-didaska#ixzz5ETPgpNoF

Exit mobile version