Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κοτζιά, τώρα περάσανε τις «κόκκινες γραμμές»; Τουρκικό εμπορικό πλοίο χτύπησε ελληνική κανονιοφόρο ανοιχτά της Λέσβου!

Κοτζιά, τώρα περάσανε τις «κόκκινες γραμμές»; Τουρκικό εμπορικό πλοίο χτύπησε ελληνική κανονιοφόρο ανοιχτά της Λέσβου!

Πριν από λίγες ημέρες ο Κοτζιάς δήλωνε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι οι τούρκοι δεν παραβίασαν τις «κόκκινες γραμμές» με τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος που συνέβη κοντά στα Ίμια προ τριών μηνών.

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του αυτές, οι τούρκοι πήραν θάρρος και είπαν να το ξανακάνουν, αφού ο εμβολισμός σκαφών «δεν παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές». Έτσι, λοιπόν, στις 4 τα ξημερώματα τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο Αρματωλός που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης. Μ΄ έναν ελιγμό έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο μας στο ύψος του μεσόστεγου του πλοίου. Αμέσως μετά έπλευσε με ταχύτητα προς τα τουρκικά ύδατα!

Κανένας από το πλήρωμα δεν έπαθε τίποτα και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης εξέδωσε ανακοίνωση με τέσσερις ώρες καθυστέρησης, στην οποία σημείωνε τα εξής:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης, Εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές.

Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή.».

Άραγε τώρα ξεπεράστηκαν οι «κόκκινες γραμμές» ή να περιμένουμε περισσότερους εμβολισμούς σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού ή του Λιμενικού; Μήπως να περιμένουμε να βυθίσουν και κανένα πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το να σταματήσουμε να δεχόμαστε σφαλιάρες;

Το γεγονός ότι όλα αυτά έλαβαν χώρα λίγη ώρα μετά την ομιλία Τσίπρα στο νησί της Λέσβου προφανώς και δεν είναι σύμπτωση, αλλά ένα ηχηρό μήνυμα του «φίλου» Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kotzia-twra-perasane-tis-kokkines-grammes-tourkiko-emporiko-ploio-epecheirh#ixzz5EX2CkCFo

Exit mobile version