Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα αρνητική πρωτιά για την μνημονιακή Ελλάδα: Πρώτη στην Ευρώπη στην ανεργία!

Συνεχίζονται οι αρνητικές πρωτιές στην Ελλάδα των Μνημονίων, καθώς σταθερά πάνω από το 20% κινείται η ανεργία στην Χώρα μας, η οποία έχει μακράν την χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη, ενώ στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε.  βρίσκεται σε χαμηλά άνω των 9 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Eurostat, τον Μάρτιο η ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε στο 8,5% (αμετάβλητη σε σχέση με τον Φεβρουάριο), ενώ τον ίδιο μήνα του 2017 βρισκόταν στο 9,4%. Στο σύνολο της Ε.Ε. η ανεργία ήταν 7,1% από 7,9% τον Μάρτιο του 2017.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν τον Ιανουάριο, όπου η ανεργία κυμάνθηκε στο 20,6% ή 977.000 άνεργοι. Στις επιμέρους κατηγορίες, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 16,7%, τις γυναίκες 25,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 42,3% (108.000 άνεργοι).

Η αρνητική πρωτιά προεκτείνεται λοιπόν και σ’ αυτόν τον τομέα, αφού τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους κατέγραψαν η Ελλάδα (42,3%) και η Ισπανία (35,0%) και τα χαμηλότερα η Γερμανία (6,1%) και η Ολλανδία (7,0%). Τέσσερις χώρες της ευρωζώνης (Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβενία, Μάλτα) κατέγραψαν μονοψήφιο αριθμό ανεργίας στους νέους.

Στην ανεργία των νέων η απόσταση που χωρίζει την Χώρα μας από τον μέσο όρο της ευρωζώνης φτάνει τις 25 ποσοστιαίες μονάδες και από τον μέσο όρο της Ε.Ε. τις 27 μονάδες!

Κάθε έρευνα της οποία τα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώνει το αυτονόητο. Το ότι δηλαδή η φτώχεια, η ανεργία και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο αποτελούν τις ακλόνητες κυρίαρχες καταστάσεις στην κατεχόμενη από τα Μνημόνια Ελλάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-arnhtikh-prwtia-gia-thn-ellada-twn-mnhmoniwn.-prwth-sthn-eurwph-sthn-an#ixzz5EX3OAfS8

Exit mobile version