Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προς… πώληση αρχαία Ελληνική ακρόπολη στην Τουρκία! Άπραγο παρακολουθεί την δημοπρασία το ελλαδικό προτεκτοράτο

Προς… πώληση αρχαία Ελληνική ακρόπολη στην Τουρκία! Άπραγο παρακολουθεί την δημοπρασία το ελλαδικό προτεκτοράτο

330 στρέμματα, στα οποία περιλαμβάνεται η αρχαία ελληνική πόλη Βαργύλια, η οποία άκμασε περίπου το 500 π.Χ. και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την Αλικαρνασσό, έχουν τεθεί προς πώληση στην τουρκία.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη αρχαία ελληνική πόλη βρίσκεται υπό στην ιδιοκτησία ιδιώτη, ο οποίος προσπαθεί να την πουλήσει έναντι 2 εκ. δολαρίων. Μάλιστα, πριν από τρία χρόνια είχε επιχειρηθεί και πάλι η πώληση, όμως δεν κατάφεραν να προσελκύσουν αγοραστές.

Προς το παρόν, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, ο τούρκος έχει την αρχαία ελληνική ακρόπολη για να βόσκει τα γελάδια του, ενώ οι τούρκοι έχουν αφήσει αναξιοποίητο τον χώρο, αφού ο ιδιώτης δεν τον παραχωρεί δωρεάν, ελπίζοντας προφανώς σε αδρή είσπραξη.

Φυσικά, το ελλαδικό κράτος δεν έχει 2 εκ. δολάρια για να τα διαθέσει για την αγορά αυτού του αρχαιολογικού μνημείου και την αξιοποίησή του. Με τα ίδια λεφτά, άλλωστε, μπορεί να θρέφει κάποιες εκατοντάδες λαθρομεταναστών.

Ούτε, βεβαίως, προτίθεται να καταγγείλει την τουρκία στους αρμόδιους οργανισμούς για την ύβρη ένας αρχαιολογικός θησαυρός να έχει καταντήσει βοσκότοπος για τα γελάδια κάποιου τούρκου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pros-pwlhsh-archaia-ellhnikh-akropolh-sthn-tourkia-aprago-parakolouthei-thn#ixzz5EX57txQB

Exit mobile version