Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυνική ομολογία Τσακαλώτου αποκαλύπτει τα κυβερνητικά ψέματα: Ξεχάστε την ελάφρυνση του «χρέους»

Κυνική ομολογία Τσακαλώτου αποκαλύπτει τα κυβερνητικά ψέματα: Ξεχάστε την ελάφρυνση του «χρέους»

Ένα ακόμη ψευδούς περιεχομένου «αφήγημα» του ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίζεται συθέμελα, καθώς τέλος στις μεγάλες προσδοκίες για ουσιαστική ελάφρυνση του Ελληνικού «χρέους» έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε χθεσινή συνέντευξή του, γελοιοποιώντας το ψευδολόγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί δραστικής λύσης, την οποία θα πανηγύριζε ο Αλέξης Τσίπρας φορώντας και… γραβάτα. Επιπλέον, ο Τσακαλώτος ομολόγησε ότι η κυβέρνηση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, δεν μπορεί να ζητήσει από τους δανειστές να μην εφαρμοστεί η ήδη ψηφισμένη μείωση των συντάξεων από το 2016.

Μιλώντας στον κομματικό ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο κόκκινο», ο Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ της Γερμανίας και των ευρωπαϊκών θεσμών για τον μηχανισμό αυτόματης ελάφρυνσης του «χρέους» (το λεγόμενο «γαλλικό κλειδί») και παραδέχθηκε πως οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε μια απόφαση που απλώς «θα μετατρέψει την Ελλάδα από μια υπερβολικά υπερχρεωμένη χώρα, δηλαδή διαφορετική από όλες τις άλλες, σε μια υπερχρεωμένη με την έννοια που είναι η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία».

Όσον αφορά την μείωση του αφορολόγητου ορίου, παραδέχθηκε ευθέως ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί να πιέζει για την εφαρμογή του μέτρου από το 2019, αντί για το 2020, ενώ πριν από λίγο καιρό το διέψευδε με… οργή και κατηγορούσε τους δημοσιογράφους για τα σχετικά δημοσιεύματα.

Σε ερώτηση για την μεταμνημονιακή εποπτεία, επανέλαβε ότι θα υπάρχουν τέσσερις επισκέψεις των δανειστών τον χρόνο, αλλά παίζοντας με τις λέξεις, σημείωσε: «Θα υπάρχει αυξημένη εποπτεία, σε σχέση με τις άλλες χώρες, και όχι αξιολόγηση… Θα ελέγχουν μόνο την επίτευξη των στόχων και όχι πώς θα τους πιάσουμε. Δεν θα έχουν μεγάλο λόγο».

Όταν ο πλέον αρμόδιος υπουργός της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης φροντίζει να αποδομεί τα λεγόμενα του ίδιου του πρωθυπουργού και της υπόλοιπης κυβερνητικής συμμορίας, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε το πόσο αδίστακτοι και ελεεινοί ψεύτες και απατεώνες είναι οι συριζαίοι και οι συνεταίροι τους στην εξουσία ανελαίοι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bomba-apo-ton-tsakalwto-pou-apokaluptei-ta-kubernhtika-psemata-as-jechasoum#ixzz5EY0ltQdv

Exit mobile version