Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρίστος Χρίστου: «Κανείς δεν θα σταθεί εμπόδιο στην άνοδο του ΕΛΑΜ και στην είσοδο του στην Ευρωβουλή»

YouTube Poster

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, μόλις στην δεύτερη του τηλεοπτική παρουσία μετά τις Προεδρικές Εκλογές, παρευρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Capital, όπου μίλησε εφ όλης της ύλης για τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Αρχικά, σχετικά με το πλαίσιο Γκουτέρες και το Κυπριακό γενικότερα, ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στην διαφωνία του ΕΛΑΜ με το συγκεκριμένο πλαίσιο, τόσο όσο αφορά την ΔΔΟ, αλλά και με τις πρόνοιες του πλαισίου που στην ουσία εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα. Χαρακτηριστικά, στο συγκεκριμένο πλαίσιο καταργείται κάθε έννοια της δημοκρατίας καθώς μια μειονότητα θα αποφασίζει για το τι θα πράξει η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού και νομιμοποιείται η παρουσία των εποίκων δικαιώνοντας ένα έγκλημα πολέμου.

Εν συνεχεία ο κ. Χρίστου τόνισε ότι θα πρέπει να χαράξουμε μια νέα Εθνική στρατηγική στο Κυπριακό, μακριά από την καταστροφική ομοσπονδία, στο πλαίσιο του Ενιαίου Κράτους, όπως έχει προτείνει το ΕΛΑΜ από την πρώτη μέρα που συμμετείχε στις συνεδρίες τους Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε πως επιβάλλεται να κλείσουν άμεσα τα οδοφράγματα, που δηλητηριάζουν την κοινωνία μας και συντηρούν οικονομικά την κατοχή, ασκώντας με αυτό τον τρόπο πίεση στην Τουρκία. Όσο αφορά την διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας τόνισε ότι αποτελεί ύβρη στην μνήμη των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, στον τόπο θυσίας τους να περάσει ένας αυτοκινητόδρομος για να κάνουν κάποιοι τουρισμό στα κατεχόμενα.

Ο κ. Χρίστου υπενθύμισε σε όσους εθελοτυφλούν ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Μιας χώρας που κάποιοι βλέπουν αγγελικά πλασμένη, όμως η αλήθεια όπως είπε είναι ότι έχει εισβάλει πρόσφατα στην Συρία, καταπιέζει την Κουρδική μειονότητα, αποτελεί το πλέον φασιστικό καθεστώς φυλακίζοντας και καταστέλλοντας με την βία τους «αντιφρονούντες», είναι χώρα που κρατάει αιχμάλωτους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς, είναι η χώρα που παραβιάζει καθημερινά τον Ελληνικό θαλάσσιο και εναέριο χώρο, ενώ εδώ και 44 χρόνια κατέχει παράνομα μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για αυτούς τους λόγους πρέπει να αντιληφθούν όλοι, όπως τόνισε ο κ. Χρίστου, ότι η Τουρκία είναι ο εχθρός μας.

Μετά από σχετική ερώτηση τηλεθεατή, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αναφέρθηκε στον συστηματικό αποκλεισμό του κινήματος από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης με το πέρας των εκλογών, γεγονός που δείχνει ότι το πολιτικό σύστημα έχει θορυβηθεί από την αύξηση των ποσοστών του ΕΛΑΜ στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Όσο αφορά τις επόμενες Ευρωεκλογές και τον πανικό που έχει κυριεύσει το παλαιοκομματικό κατεστημένο για την απώλεια έδρας στην ευρωβουλή από το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, ο κ. Χρίστου τόνισε ότι το ΕΛΑΜ θα εισέλθει στην επόμενη Ευρωβουλή και κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην γιγάντωση του Εθνικιστικού Κινήματος.

elamcy.com

 

Exit mobile version