Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιταλία: Καλύπτουν αγάλματα για να μην προσβάλλουν τους μουσουλμάνους! Σύντομα και στην Ελλάδα…

Ιταλία: Καλύπτουν αγάλματα για να μην προσβάλλουν τους μουσουλμάνους! Σύντομα και στην Ελλάδα...

Στο Ιταλικό παλάτι της Σαβόνα έλαβε μέρος έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Mario Capelli ο ποίος έχει φιλοτεχνήσει αρκετά γλυπτά και αγάλματα. Λόγω όμως της διάσκεψης της Ιταλικής Ισλαμικής Συνομοσπονδίας στο ίδιο μέρος, ορισμένα έργα τέχνης της έκθεσης έπρεπε να λογοκριθούν, επειδή ήταν «υπερβολικά γυμνά».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της European Post λοιπόν πολλά έργα τέχνης να λογοκριθούν για να μην προσβληθούν οι… συνδριαζόμενοι μουσουλμάνοι, ανάμεσά τους ένα άγαλμα του μεγάλου Θηβαίου στρατηγού και πολικτικου Επαμεινώνδα, το οποίο φιλοτέχνησε ο Mario capelli. Οι μουσουλμάνοι αποφάσισαν να… καλύψουν τα επίμαχα σημεία του μεγάλου στρατηγού.

Όπως αναφέρει το voiceofeurope.com, δεν ήταν μόνο ο Επαμεινώνδας θύμα της λογοκρισίας… Ένας πίνακας μιας γυναίκας που παίρνει το λουτρό αφαιρέθηκε, μετά την επιθεώρηση μιας μουσουλμανικής αντιπροσωπείας. Ο συγγραφέας του έργου τέχνης κατήγγειλε την λογοκρισία στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Giornale, ο Capelli δήλωσε: «Ας είμαστε σαφείς, ο Επαμεινώνδας καλύφθηκε από μουσουλμάνους για τις τελετουργικές τους ανάγκες, αφαιρέσαμε την εικόνα κατόπιν αιτήματός τους, η διοίκηση δεν έχει καμία ανάμειξη»

Η κοινή γνώμη στην ιταλία δηλώνει σοκαρισμένη με τον δεξιό πολιτικό και ηγέτη της Λέγκας του Βορά Matteo Salvini να γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Μόνο σ εμένα φαίνεται τρελό αυτό;;;» 

Οι υποστηρικτές του κόμματος του Σαλβίνι συμφωνούν μαζί του και μερικοί δηλώνουν εξοργισμένοι: «Πρέπει να λογοκρίνουμε την τέχνη μας γι ‘αυτούς;» Αυτοί είναι τρελοί!!!!» «Έλα Σαλβίνι, χρειαζόμαστε !!!», «Μην εγκαταλείπετε, πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε αυτό»… «μετανάστευση, ο νόμος» ήταν μερικά από τα σχόλια των υποστηρικτών του.

Μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε η Ισλαμική κοινότητα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες: «Δεν ζητήσαμε να αφαιρεθεί η εικόνα και βάλαμε ένα κάλυμμα στο άγαλμα για να αναπαραστήσουμε την αρχαία τελετή τσαγιού και το κάλυμμα το χρησιμοποιήσαμε ως  φόντο για να συμβολίσουμε τους αμμόλοφους της ερήμου για τις φωτογραφίες» απολογείται ο Lahcen Chamseddine πρόεδρος της ισλαμικής κοινότητας της Λιγουρίας, σκορπώντας τον γέλωτα απ’ άκρη, σ’ άκρη στην Ιταλική χερσόνησο…..

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/italia-kaluptoun-agalmata-gia-na-mhn-prosballoun-tous-mousoulmanous-suntoma#ixzz5EoB2AOaK

Exit mobile version