Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παιχνίδια κοροϊδίας από την πατριδοκάπηλη ΝΔ για το ζήτημα της Μακεδονίας ΜΑΣ

Ακροβατώντας επικίνδυνα πάνω στο τεντωμένο σχοινί του ζητήματος της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, η ΝΔ νομίζει ότι μπορεί να παίζει ανεύθυνα και ανέξοδα θλιβερά παιχνίδια πολιτικαντισμού πάνω στο Ιερό όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η συνέντευξη του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του κόμματος και βουλευτή του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στην εθνομηδενιστική φυλλάδα των συντακτών, σε ερώτηση  που του τίθεται «Αν εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις που θέτει η ελληνική πλευρά για το ζήτημα του αλυτρωτισμού και της αλλαγής του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, η Ν.Δ. θα συναινέσει τελικά σε μια σύνθετη ονομασία;», η απάντηση που δίνει είναι η εξής:

«Το ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: “Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς”. Και οι Έλληνες, σε ποσοστό που ξεπερνά το 70%, δεν θέλουμε τη χρήση του όρου “Μακεδονία” στο όνομα του γειτονικού κράτους. Είναι λάθος της κυβέρνησης που επανέλαβε τις διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει εξασφαλίσει την εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, την παραδοχή εκ μέρους των Σκοπίων ότι δεν υπάρχει “μακεδονικό έθνος” και τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές. Η ιστορία της Μακεδονίας είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα. Αδιαπραγμάτευτα». 

Η τοποθέτηση του Κικίλια είναι (ηθικά και πολιτικά) πρόστυχη. Κάποιος ο οποίος δεν γνωρίζει την θέση της ΝΔ για το συγκεκριμένο ζήτημα θα νόμιζε, με μια τέτοια απάντηση,  ότι το κόμμα αυτό κινείται στον άξονα του «Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία ΜΑΣ», κάτι που ενστερνίζεται η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Η θέση, όμως, της ΝΔ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ υπέρ της ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ των Σκοπίων, δηλαδή το να εμπεριέχεται μέσα σ’ αυτήν η λέξη Μακεδονία.

Κάποια επιμέρους ζητήματα που ζητούνται ως «αντάλλαγμα» (π.χ. αλλαγή Συντάγματος) δεν αλλάζουν την ουσία της τοποθέτησης της ΝΔ. Εξάλλου, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Μητσοτάκης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι μια συμφωνία που θα έρθει στην Ελληνική Βουλή και θα ψηφιστεί θα είναι δεσμευτική και για την ΝΔ, παρά την όποια διαφωνία(…) της, αφού οι διεθνείς συνθήκες δεσμεύουν τις χώρες. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, (και) η ΝΔ είναι υπέρ της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ στους σκοπιανούς σφετεριστές, απλώς δεν το δείχνει ευθαρσώς για προφανείς λόγους προσπάθειας πολιτικής εκμετάλλευσης.

Η ΜΟΝΗ Πολιτική Δύναμη στην Χώρα η οποία ανέκαθεν είχε ως πολιτικό πρόσταγμα το «ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ» ήταν, είναι και θα παραμείνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε επίσης: Πλάτες Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το σκοπιανό: Η ΝΔ θα σεβαστεί την συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/paichnidia-koroidias-ths-nd-gurw-apo-to-zhthma-ths-makedonias-mas-thn-wra-p#ixzz5EqJEicAU

Exit mobile version