Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Βίτσας μας προετοιμάζει για το νέο τσουνάμι λαθρομετανάστευσης: «Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές…»

Ο Βίτσας μας προετοιμάζει για το νέο τσουνάμι λαθρομετανάστευσης: «Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές...»

Άλλη μια απόδειξη της πλήρους ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης αποτελούν οι δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος εμφανίστηκε… ανήσυχος λόγω της αύξησης των λαθρομεταναστευτικών ροών και… προειδοποίησε πως «θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα, τόσο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και τα συναρμόδια υπουργεία». «Έχω πλήρη επίγνωση γι’ αυτό», συνέχισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου.

Όπως επεσήμανε ο Βίτσας, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τρία θέματα. Το πρώτο θέμα για τον Βίτσα είναι το πώς κινητοποιείται η Ε.Ε. «δεδομένου ότι η κατάσταση δεν είναι ίδια με αυτή των προηγούμενων μηνών». Το δεύτερο είναι το με ποιους τρόπους θα δημιουργηθούν δίαυλοι με την Τουρκία «ώστε να λάβει κι αυτή τα μέτρα της όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα» και το τρίτο είναι το «να μην αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σηκώνοντας τα χέρια ψηλά ή δρώντας με κατεπείγουσα λογική».

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές τι θέλει να πει ο Βίτσας και – επί της ουσίας – διαμέσου αυτού η κυβέρνησή του. Η Ελλάδα «ενδιαφέρεται» για το τι πρόκειται να πράξει η ΕΕ, η Τουρκία και… ελπίζει να μην χρειαστεί να πάρει κάποια έκτακτα μέτρα με την «κατεπείγουσα λογική»! Καμιά απόφαση, έστω ένδειξη, ότι η Χώρα θα είναι, επιτέλους, σε θέση να προασπίσει όπως αρμόζει σ’ αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά της.

Και πώς να συμβεί αυτό όταν ο υφιστάμενος του Βίτσα, ο Μπαλάφας, έχει ξεκαθαρίσει ότι το μόνο σχέδιο που λαμβάνει υπ’ όψιν της η κυβέρνηση είναι πως θα μονιμοποιήσει – νομιμοποιήσει όχι μόνο όλους όσοι πέρασαν παράνομα τα σύνορά μας από το 2015 μέχρι τώρα, αλλά και όλους εκείνους που από εδώ και πέρα θα έρχονται παράνομα στην Χώρα μας!

Πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών σε ΕΕ και Τουρκία, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως μόνο ρόλο της το πώς θα φροντίσει να περιποιηθεί ποικιλοτρόπως όλους όσοι περνάνε ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα, στο σαφές σχέδιο που έχει για την μετατροπή της Χώρας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-bitsas-mas-proetoimazei-gia-neo-anejelegkto-kuma-lathrometanasteushs-tha#ixzz5F38pTqrM

Exit mobile version