Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνειδητός εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνειδητός εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποδείξουν την προσήλωσή τους στους διεθνείς τοκογλύφους. Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο εκφέρεται ο επίσημος συριζαίικος-κυβερνητικός λόγος έχει σημασία, καθώς φανερώνει πολλά.

Όταν υπέγραψαν το τρίτο Μνημόνιο, έλεγαν ότι το έκαναν «με το πιστόλι στον κρόταφο», ότι είχαν πέσει θύματα «πραξικοπήματος» και γι’ αυτό επέλεξαν την συνθηκολόγηση («έντιμο συμβιβασμό» την αποκαλούσαν, εντελώς ξεδιάντροπα και πρόστυχα), αποδεχόμενοι να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που «δεν ήταν δικό τους». Καθώς και ότι το έκαναν αυτό γιατί αν άφηναν την Χώρα στα χέρια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τον Ελληνικό Λαό.

Πλέον, καμαρώνουν σαν «γύφτικα σκεπάρνια» για την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο υποτίθεται ότι δεν ήταν δικό τους και τους το είχαν επιβάλει «πραξικοπηματικά».

Αναλαμβάνουν, δηλαδή, την κυριότητα της μνημονιακής πολιτικής. Αυτό, βεβαίως, αναγράφεται σε όλα τα μνημονιακά κείμενα (στο τρίτο Μνημόνιο, σε όλες τις αναθεωρήσεις του Μνημονίου που ακολούθησαν, σε όλες τις σχετικές ανακοινώσεις του Eurogroup), όμως είναι ο ίδιος ο Τσίπρας που το διακηρύσσει πλέον, καμαρώνοντας μάλιστα με θράσος για την «εκπληκτική δημοσιονομική προσαρμογή» και την «εκπληκτική υπεραπόδοση σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα»! Αυτά, δηλαδή, που όσο χρονικό διάστημα ήταν στην αντιπολίτευση τα αποκαλούσε μαζί με τους λοιπούς «συντρόφους» ως «ματωμένα πλεονάσματα»…

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν τον παραμικρό ηθικό και πολιτικό ενδοιασμό να συνεχίσουν στην ίδια εθελόδουλη γραμμή απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-suriza-ws-suneidhtos-entolodochos-twn-diethnwn-tokoglufwn#ixzz5F6521PPL

Exit mobile version