Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Μνήμη των Καραολή – Δημητρίου και ο… φρέντο του Καρόλου

Η Μνήμη των Καραολή - Δημητρίου και ο… φρέντο του Καρόλου

Την Ελλάδα, ως γνωστόν, επισκέπτεται το πριγκιπικό ζεύγος του Ηνωμένου Βασιλείου και από το πρωί τους δέκτες μας έχουν κατακλύσει εικόνες σχετικά με το… φρέντο που ήπιε ο Κάρολος χωρίς καλαμάκι και τα άλλα lifestyle παρελκόμενα της επισκέψεώς τους.

Μέχρι στιγμής, ουδείς τόλμησε να θέσει στον Κάρολο κάποιο… άβολο ζήτημα για τις ημέρες και την πολιτεία της «Αυτοκρατορίας» στης οποίας το θρόνο οσονούπω θα βρεθεί. Μονάχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον πρίγκιπα.

Όμως, σήμερα είναι η μέρα Μνήμη των Μιχαήλ Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου, οι οποίοι σαν σήμερα το 1956 απαγχονίστηκαν από τους Άγγλους στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο στην Βασιλεία του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η μητέρα του Καρόλου και νυν Βασίλισσα, Ελισάβετ, η οποία ουδέν έπραξε για να αποφευχθεί η συγκεκριμένη αποικιοκρατικού τύπου ενέργεια των βρετανικών αρχών.

Δεν θα πρέπει να τεθεί αυτό το ζήτημα στον Πρίγκιπα, ώστε να υπάρχει μία επίσημη συγγνώμη από πλευράς της χώρας του για τις βαρβαρότητες που διέπραξε στην Κύπρο μας;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-mnhmh-twn-karaolh-dhmhtriou-kai-o-frento-tou-karolou#ixzz5F6CwOkUj

Exit mobile version