Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεφτίλα! Ο Τσίπρας δέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων τον εθνικό ολετήρα Τζέφρυ στο Μέγαρο Μαξίμου

Ξεφτίλα! Ο Τσίπρας δέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων τον εθνικό ολετήρα Τζέφρυ στο Μέγαρο Μαξίμου

Η προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην μνημονιακή εθελοδουλεία έχει φτάσει σε τέτοιο ελεεινό σημείο, ώστε ο ίδιος ο Τσίπρας να υποδέχεται μετά βαΐων και κλάδων τον θλιβερό εκείνο τύπο, ο οποίος φρόντισε για την είσοδο της Χώρας στον εφιαλτικό και εθνοκτόνο κόσμο των Μνημονίων, δηλαδή τον Γιωργάκη Παπανδρέου.

Χθες ο Τζέφρυ έγινε δεκτός από τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός πήγε στον Τσίπρα για τα Εθνικά (!) θέματα, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που αναμένεται να ταξιδέψει στην Τουρκία. Ποιος; Ο άνθρωπος που ήθελε να μοιράσει το Αιγαίο στα δύο και έδειξε απίστευτο ενδοτισμό τόσο για το Κυπριακό όσο και για το ζήτημα των Σκοπίων.

Με πλήρη περιφρόνηση προς την νοημοσύνη μας, είχαμε τις εξής δηλώσεις: Τσίπρας «Ενημέρωσα τον Γιώργο Παπανδρέου για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό. Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα, σε όσους μού ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα».

Παπανδρέου: «Η εξωτερική πολιτική απαιτεί πάντα επαγρύπνηση, εγρήγορση, υπευθυνότητα και καθαρές φωνές διεθνώς». Ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει, επίσης, ότι θεωρεί απαραίτητη την σωστή ενημέρωση και συνεννόηση με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τολμώντας να μιλήσει για «εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και συναίνεση» ως «καθήκον».

Ας δούμε, όμως, κάποιες παλαιότερες δηλώσεις του Τσίπρα για τον Παπανδρέου, όταν βεβαίως ο πρώτος παρίστανε τον αντιμνημονιακό και έλεγε ότι «θα σκίσω τα μνημόνια και θα είναι μέρα-μεσημέρι» με «ένα νόμο και μια υπογραφή».

Ήταν Ιούνιος του 2011, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε για τον Γιώργο Παπανδρέου: «Έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και την πολιτική του Πινοσέτ. Και φαίνεται τελικά ότι, προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος». Προχωρώντας ακόμα περισσότερο, ο Αλέξης Τσίπρας (πάντα το 2011) είχε επισημάνει: «Το δυστύχημα για σας είναι ότι δεν σκέφτεστε οποιαδήποτε άλλη λύση πέρα από αυτή των δανειστών και δεν σκάφτεστε και την άλλη λύση να μην είστε πρωθυπουργός».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιγραφή από τον Αλέξη Τσίπρα των συνεπειών του δημοψηφίσματος όταν το πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας, θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας» έλεγε, σημειώνοντας μάλιστα ότι «ο πιο δημοκρατικός τρόπος έκφρασης της λαϊκής βούλησης είναι οι εκλογές και όχι το δημοψήφισμα».

Το 2012, εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση «να μη διανοηθεί να φέρει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο που δεν θα περιλαμβάνει Γιώργο Παπανδρέου», ενώ έναν χρόνο μετά ο Τσίπρας, αναφερόμενος στο πλεόνασμα της κυβέρνησης Σαμαρά, είχε πει ότι «θυμίζει το “λεφτά υπάρχουν” του Γ. Παπανδρέου.

Πράγματι, το… «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο πλεονέκτημα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jeftila-o-tsipras-dechthhke-meta-baiwn-kai-kladwn-ton-tzefru-sto-megaro-maj#ixzz5F8lYoKGn

Exit mobile version