Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι διεθνείς τοκογλύφοι ετοιμάζουν ακόμη πιο σκληρές ημέρες για τον Λαό και την Πατρίδα

Οι διεθνείς τοκογλύφοι ετοιμάζουν ακόμη πιο σκληρές ημέρες για τον Λαό και την Πατρίδα

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να αντιληφθούμε ότι η αλήθεια σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι για το άμεσο μέλλον της Πατρίδας και του Λαού βρίσκεται έτη φωτός μακριά από την συνεχή ψευδολογία της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης.

Ένα ακόμη σαφές δείγμα ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Ντένις Κόλμπεργκ, ο οποίος μιλώντας στο ύφος της ρητορικής του προηγούμενου υπουργού Οικονομικών της χώρας, του Σόιμπλε, άφησε ένα μήνυμα, το οποίο μεταφράζεται στο «Ολοκληρώστε την τέταρτη αξιολόγηση και θα δούμε τι θα γίνει με το χρέος». Ο Κόλμπεργκ φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχουν προδεσμεύσεις ή αποφάσεις» για το Ελληνικό «χρέος».

Το μήνυμα των Γερμανών δεν χρειάζεται μετάφραση, καθώς 8 χρόνια μνημονιακής εμπειρίας οδηγούν στα ανάλογα συμπεράσματα. Μπορεί ο διατελών «τρικυμία εν κρανίω» Τσακαλώτος να δήλωσε «ικανοποιημένος», επειδή γι’ αυτόν «όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου που είναι αυτό που θέλαμε», δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι συριζαίοι δηλώνουν «αισιόδοξοι» και μετά κάνουν την γνωστή γι’ αυτούς τακτική της κωλοτούμπας.

Το αν οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν αφήσει στους συριζαίους το δικαίωμα για κάποιες φραστικές «ανάσες», την στιγμή που έχουν συμφωνήσει τα πάντα, θα το μάθουμε λίαν συντόμως. Το σίγουρο είναι ότι, πέρα από το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, που είναι δουλειά της τρόικας, τα ζητήματα της νέας αναδιάρθρωσης του «χρέους» και των συγκεκριμένων όρων του λεγόμενου «μετα-Μνημονίου» συζητιούνται παρασκηνιακά με το Βερολίνο, το Παρίσι και την Κομισιόν.

Ο Κόλμπεργκ ήταν ξεκάθαρος: «Η Γερμανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους της, με το Eurogroup και τους άλλους διεθνείς θεσμούς και οι αποφάσεις θα ληφθούν εγκαίρως πριν από το τέλος του προγράμματος». Με τον μόνο που δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε συζητήσεις είναι ο Τσακαλώτος, ο οποίος απλώς «ενημερώνεται» για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στις πρωτεύουσες – έδρες των διεθνών τοκογλύφων

Επομένως, το «μετα-Μνημόνιο» θα είναι εξίσου σκληρό με τα προϋπάρχοντα Μνημόνια, καθώς αυτό επιζητούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι υποτακτικοί τους στο «Συνταγματικό τόξο». Όχι μόνο ο Τσίπρας, αλλά και ο Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι ηγετίσκοι της μνημονιακής αντιπολίτευσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-diethneis-tokoglufoi-etoimazoun-akomh-pio-sklhres-hmeres-gia-ton-lao-kai#ixzz5FIKVCKMP

Exit mobile version