Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο με συμμετοχή του ψευδοκράτους! Καμία αντίδραση από τους Σύριζα-Ανέλ

Σε μια ακόμη προκλητική κίνηση στο Αιγαίο προέβησαν οι τούρκοι: Εξέδωσαν Navtex δεσμεύοντας το μισό Αιγαίο και μάλιστα για πρώτη φορά θα συμμετέχει και σκάφος του ψευδοκράτους της Κύπρου.

Οι συνεχιζόμενες ασκήσεις σε όλο και πιο διευρυμένες περιοχές του Αιγαίου δείχνουν ότι η θεωρία των γκρίζων ζωνών δεν αφορά μόνο τη προεκλογική ρητορική. Την Τετάρτη η Άγκυρα εξέδωσε Navtex δεσμεύοντας μεγάλο μέρος του Αιγαίου και μάλιστα για πρώτη φορά με συμμετοχή και σκάφους του ψευδοκράτους. Αφορμή η άσκηση έρευνας και διάσωσης με την ονομασία «Θαλάσσιος Λέων» που θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 13 – 15 Μαΐου.

Δεν πρόκειται για άσκηση που γίνεται πρώτη φορά. Ωστόσο το ζήτημα έρευνας και διάσωσης, είναι αυτό που εντείνει τις διεκδικήσεις και την διαμάχη για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Η άσκηση θα διεξαχθεί στην τουρκική περιοχή έρευνας-διάσωσης και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Θα παραβρεθούν ξένοι παρατηρητές από 18 χώρες και 26 παρατηρητές από διάφορους τουρκικούς φορείς και υπηρεσίες.

Η τουρκία επιπλέον ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της άσκησης «Beayz Firtina 2018», δηλαδή «Λευκή Καταιγίδα 2018». Οι τουρκικές αρχές καλούν μάλιστα ναυτιλιακές αρχές και εμπορικά και αλιευτικά σκάφη μεγαλύτερα των 300 κόρων, να συνεργασθούν με το Ναυτιλιακό Κέντρο του τουρκικού ναυτικού με έδρα την Σμύρνη.

Οι εθνικά επικίνδυνοι Σύριζα-Ανέλ για ακόμη μια φορά δεν προέβησαν σε καμία αντίδραση μπροστά στην νέα αυτή τουρκική πρόκληση. Η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι η γλώσσα που καταλαβαίνουν οι τούρκοι είναι μόνο η γλώσσα της ισχύος και των όπλων.

Χάρτης που δημοσιεύει το τουρκικό γενικό επιτελείο

Στην άσκηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα συμμετάσχουν οι Διοικήσεις Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Δυνάμεων, η Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, καθώς επίσης και τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς επίσης και 1 σκάφος της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών του ψευδοκράτους

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tourkikes-askhseis-sto-aigaio-me-summetochh-tou-pseudokratous-kamia-antidra#ixzz5FQIi3OD6

Exit mobile version