Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται πετσόκομμα στις συντάξεις έως και 350 ευρώ από την «Πρώτη φορά αριστερά»

Μέσα από τα ίδια τα κυβερνητικά χείλη έρχεται ομολογία-σοκ και συγκεκριμένα από τον υφυπουργό Κοινωνικής Απασχόλησης Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι, από το 2019, θα υπάρξουν συντάξεις οι οποίες θα μειωθούν έως 200 ευρώ τον μήνα! Όμως, η πραγματικότητα των αριθμών δείχνει ότι οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες και μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 350 ευρώ τον μήνα!

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Πετρόπουλος παραδέχθηκε αυτό που επικοινωνιακά προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση: ότι ο επανυπολογισμός 2.900.000 συντάξεων φέρνει «ψαλίδισμα» σε όλα τα επίπεδα αποδοχών, και όχι μόνο στα ποσά άνω των 1.000 ευρώ! «Οι περικοπές (από την 1η Ιανουαρίου του 2019) θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ», παραδέχθηκε ο Πετρόπουλος και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις έως 200 ευρώ τον μήνα.

Έσπευσε δε να «χρυσώσει το χάπι» λέγοντας ότι τον Οκτώβριο θα εξεταστούν πιθανά αντισταθμιστικά μέτρα. «Έχουμε μπροστά μας επτά μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι περίπου 900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως 18%. Επί της ουσίας, οι μειώσεις που θα προκύψουν για όλα τα Ταμεία θα φτάνουν έως 32%, αλλά με το πλαφόν θα σταματήσουν στο 18%.

Οι διπλοσυνταξιούχοι (π.χ. Γιατροί του ΕΣΥ, μηχανικοί κ.λπ.) αναμένεται να επηρεαστούν ιδιαιτέρως από το 2019, χάνοντας ακόμη και 350 ευρώ τον μήνα από την σύνταξή τους. Και τούτο διότι ο επανυπολογισμός θα γίνει, αφού πρώτα αθροιστούν οι δύο συντάξεις που ήδη λαμβάνουν.

Οι Στρατιωτικοί και οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας, ιδίως εκείνοι με αρκετά έτη υπηρεσίας, αναμένεται να παρουσιάσουν διαφορές παλαιών-νέων συντάξεων που θα υπερβούν με άνεση το όριο των 300 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι στα έτη υπηρεσία τους δεν θα προσμετρηθούν (ως διπλά) τα χρόνια σε μάχιμες μονάδες, παρά μόνο τα πραγματικά χρόνια υπηρεσίας, για τα οποία και έχουν πληρωθεί εισφορές.

Η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, παίρνοντας «επάξια» την σκυτάλη από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, συμβάλλει κι αυτή τα μέγιστα στην εκ νέου κατακρεούργηση των ήδη πετσοκομμένων συντάξεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/petsokomma-ews-kai-350-eurw-erchetai-stis-suntajeis-apo-thn-prwth-fora-aris#ixzz5FUwJC7bg

Exit mobile version