Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεπουλήθηκε ο ΔΕΣΦΑ σε πολυεθνική: Ούτε 300 εκατ. ευρώ δεν θα πάρει η κυβέρνηση των ανθελλήνων

Ξεπουλήθηκε ο ΔΕΣΦΑ σε πολυεθνική: Ούτε 300 εκατ. ευρώ δεν θα πάρει η κυβέρνηση των ανθελλήνων

Την ώρα που ο Σύριζα πανηγύριζε για την επίτευξη συμφωνίας για τον αγωγό East Med μαζί με το Ισραήλ, το οποίο διατράνωνε με κάθε τρόπο ότι ο αγωγός όχι μόνο δεν αποκλείει, αλλά περιλαμβάνει και την τουρκία, το ελληνικό δημόσιο έβαζε τις τελευταίες υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, εξασφαλίζοντας έτσι πως ούτε ένα ευρώ από έσοδα διακίνησης του φυσικού αερίου του κοιτάσματος Leviathan δεν πρόκειται να «πέσει» στην Ελληνική Οικονομία.

Όπως διαβάζουμε, λοιπόν, σε ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, αποφασίστηκε η από κοινού με το ΤΑΙΠΕΔ εκχώρηση των μετοχών που αντιστοιχούν στο δημόσιο και την εταιρεία σε πολυεθνική σύμπραξη εταιρειών διαχείρισης φυσικού αερίου. Το αντίτιμο που πρόκειται να εισπράξει το δημόσιο δεν ξεπερνά τα 300 εκ. ευρώ.

Βεβαίως, δεν πρόκειται για κάτι που μας προκαλεί έκπληξη. Ήδη από το 2015 ήταν συμφωνημένη η εκποίηση της ΔΕΣΦΑ και όλων των υπόλοιπων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, κατόπιν μνημονιακής δέσμευσης των Σύριζα – Ανέλ, η οποία απλώς επικυρώθηκε με χρονοκαθυστέρηση και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jepoulhthhke-o-desfa-se-poluethnikh-oute-300-ek.-eurw-den-tha-parei-h-kuber#ixzz5FYsZ856h

Exit mobile version