Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στον Α(ρι)στερισμό της ΝΔ

Στον Α(ρι)στερισμό της ΝΔ

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές στο παρελθόν, κατά τις οποίες έχουμε αναφερθεί στην ανεξήγητη(;) διαχρονική εμμονή της ΝΔ να ζητάει πιστοποιητικά πολιτικής νομιμοφροσύνης απ’ όλες τις εκφράσεις και τις εκφάνσεις της αριστεράς. Από τους «κόκκινους» του «ορθόδοξου» ΚΚΕ μέχρι τους «ροζ» του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων «αναθεωρητών». Πριν από έναν μήνα περίπου (συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου) πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο διαβόητος «υπασπιστής» του αιμοσταγούς δολοφόνου Άρη Βελουχιώτη, Βασίλης Πριόβολος, πιο γνωστός στους συμμορίτικους κύκλους ως ο «Καπετάν Ερμής», τόσο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ όσο και του ΔΣΕ.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που θρήνησαν για τον θάνατό του ήταν και κάποιος, ο οποίος έγραψε τα παρακάτω δίκην νεκρολογίας: «Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη. Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Σε ποιον ανήκουν αυτά τα τόσο… συγκινητικά λόγια, που περιγράφουν έναν άνθρωπο με αδαμάντινο χαρακτήρα και απαράμιλλο ήθος; Σε κάποιον συγγενή του; Σε κάποιον συμπολεμιστή του; Σε κάποιον αριστερό ψηφοφόρο; Λάθος, για όποιον κινήθηκε προς μια τέτοια προσέγγιση, όσο αναμενόμενη κι αν ήταν αυτή, καθώς τα λόγια αυτά ανήκουν στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και στέλεχος της ΝΔ Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μέσα σε λίγες μόλις λέξεις ξεπερνά σε λατρεία για τον εκλιπόντα τον οποιονδήποτε αριστερό. Λέξεις-χαρακτηρισμοί όπως «Σύμβολο», «διδάγματα αγώνα», «αγαπημένε Καπετάνιε» διατυπώνονται πολύ εύκολα από τον γραπτό λόγο του Μπακογιάννη, ο οποίος δίχως να αισχύνεται, μας παρουσιάζει τον μακαρίτη ως πρότυπο «για την πίστη στις Ιδέες και το όραμα του καθένα μας», ως αγωνιζόμενο για «τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα» και γι’ αυτούς τους λόγους θεωρεί ότι «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ»! Όλα αυτά για έναν άνθρωπο, ο οποίος μετείχε στις ένοπλες κομμουνιστικές συμμορίες αρχικά του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και μετέπειτα του ΔΣΕ, με πραγματικό σκοπό την μετατροπή της Ελλάδας σε ένα ακόμη θερμοκήπιο του «ερυθρού παραδείσου». Και βεβαίως, η ένταξή του σ’ αυτές τις συμμορίες σημαίνει και την αντίστοιχη συμμετοχή του στα φρικώδη εγκλήματα που διέπραξαν οι μπολσεβίκοι του Ζαχαριάδη, του Βαφειάδη, του Βελουχιώτη και των άλλων εγχώριων «σκύλων» του Στάλιν σε βάρος του Ελληνικού Λαού κατά την περίοδο 1943-1949.

Τα «κατορθώματα», όμως, του Πριόβολου δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς πολλές δεκαετίες αργότερα, διορίστηκε από τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο αντιπρόεδρος στην τότε Επιχείρηση Αστικών Συγκοινωνιών (ΕΑΣ), όπου παρέμεινε μέχρι το 1989. Όταν το 1992 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, παππού του Κώστα Μπακογιάννη, ανακοίνωσε την κατάργηση της ΕΑΣ και την αντικατάστασή της από τις Συγκοινωνιακές Επιχειρήσεις (ΣΕΠ), στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, ο Πριόβολος, μαζί με άλλους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, «έγραψαν ιστορία». Όχι βεβαίως, με τους γλοιώδεις χαρακτηρισμούς που του απέδωσε ο αναιδής, άσχετος και ανιστόρητος Μπακογιάννης, αλλά με το να λιντσάρουν και να «ξεβρακώσουν» κάποιους άτυχους ΣΕΠίτες που έπεσαν στα χέρια των ανδρών του «συμβόλου» Πριόβολου! Αυτόν τον ηθικό αυτουργό (και) τέτοιων εγκληματικών πράξεων τίμησε ο Μπακογιάννης και φυσικά υπήρξαν αρκετοί οι οποίοι δεν άντεξαν αυτό το φτύσιμο στην Ιστορική Μνήμη και απέδωσαν διαδικτυακά στον υμνητή του Πριόβολου βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Δεν μπορώ (ακόμη τουλάχιστον) να το «κλειδώσω» εντελώς, αλλά αν είναι ένα πρόσωπο από την διεθνή σκηνή που θα μπορούσε να μοιάζει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές με τον νυν Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, αυτός είναι ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Ναι, αυτό το «νούμερο». Βεβαίως, ο Μπακογιάννης θέλει «πολλά ψωμιά» ακόμη για να προσεγγίσει… αξιοπρεπώς την φαιδρότητα του καναδού πολιτικού κλόουν, έχει όμως μπροστά του όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να τα καταφέρει… Θυμίζουμε ότι ο Μπακογιάννης έχει δώσει κι άλλα δείγματα «φιλελέφτ» συμπεριφοράς, με κορυφαίο ίσως την συναίνεσή του στο να μπορούν τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων να υιοθετούν παιδιά! Με τέτοιες «προοδευτικές» απόψεις δημιουργεί αναμφίβολα από τώρα τις καλύτερες προϋποθέσεις για να γίνει κάποια στιγμή αρχηγός της ΝΔ. Τι του λείπει άραγε; Εθνομηδενιστής, κοσμοπολίτης, υμνητής των αριστερών σφαγέων, προωθητής των αιτημάτων της ατζέντας των ομοφυλοφίλων, ο Μπακογιάννης αποτελεί το νέο πρόσωπο στον α(ρι)στερισμό της ΝΔ.

Να μην σας πω ότι εάν αύριο κρίνει ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανέλιξη της πολιτικής καριέρας του δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να αναθεωρήσει σε ολοκληρωτικό βαθμό την στάση του απέναντι σ’ αυτόν που δολοφόνησε τον πατέρα του. Γιατί όχι; Και ο Κουφοντίνας (σύμφωνα με τους οπαδούς του) αγωνίστηκε για τα ίδια… ιδανικά για τα οποία (υποτίθεται ότι) αγωνίστηκε και ο εκλιπών Πριόβολος. Υπερβολική εκτίμηση; Ο Χρόνος θα δείξει… Όπως και να έχει όμως, η άθλια στάση του Μπακογιάννη απέναντι στην Ιστορική Αλήθεια δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό που αφορά μόνο αυτόν. Αντιθέτως, αποτελεί ένα ακόμη αστέρι στον α(ρι)στερισμό της ΝΔ, καθώς είναι διαχρονική και μόνιμη η ηττοπάθεια και το κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στην αριστερά που διέπει το κόμμα αυτό. Ο νυν αρχηγός του και θείος του θαυμαστή του Πριόβολου, Μπακογιάννη, σίγουρα θα είναι υπερήφανος για τις «πολιτικά ορθές» επιδόσεις του ανιψιού του. Αν μη τι άλλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βαδίζει στα χνάρια του, καθώς κι αυτός, με τον δικό του τρόπο «αναγνωρίζει και τιμά τους αγώνες της αριστεράς». ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ston-aristerismo-ths-nd#ixzz5FfHQf0Mq

Exit mobile version