Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα funds συνεχίζουν την λεηλασία της ΔΕΗ με τις ευλογίες του ανθελληνικού τόξου

Τα funds συνεχίζουν την λεηλασία της ΔΕΗ με τις ευλογίες του ανθελληνικού τόξου

Επιεικώς ατυχής θα πρέπει να θεωρείται η επιλογή της συμβουλευτικής εταιρίας McKinsey για την προσφορά “επαγγελματικών σχεδίων” στην ΔΕΗ, μιας και τέτοιες συμβουλές των αετονύχηδων της McKinsey είχαν συμβάλλει στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο παγκοσμίως της εταιρίας ενέργειας Enron, παράλληλα οι Ρόθτσιλντ ως σύμβουλοι των τραπεζών που έχουν επίτηδες υπέρμετρα δανείσει την ΔΕΗ κάτω από τις οδηγίες των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης επιζητούν την υφαρπαγή όλων των κερδών της.

Στις 13 Μαΐου 2018 η συμβουλευτική εταιρία McKinsey ανακοίνωνε ότι η ΔΕΗ είναι μια μη βιώσιμη επιχείρηση σε σχέση με το δανεισμό της. Αναλυτικά η έκθεση της McKinsey επικεντρώθηκε συνειδητά στην σχέση δανείων και λειτουργικής κερδοφορίας της ΔΕΗ όπως συμβαίνει πάντοτε όταν μια εταιρία προορίζεται για ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της προς πληρωμή των δανειστών της. Σε κάθε περίπτωση με αυτή την έκθεση η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ έχασε 9,47% ευνοώντας οποιονδήποτε κερδοσκόπο είχε επενδύσει σε στρατηγική shorting. Βέβαια η έκθεση της McKinsey δεν αναφέρει τους λόγους που έχουν φέρει την ΔΕΗ στην σημερινή αλγεινή κατάσταση.

Για παράδειγμα μια χαρακτηριστική συμβολή στην δεινή θέση της ΔΕΗ έχει δώσει ο υπέρμετρος δανεισμός από τράπεζες που σήμερα ελέγχονται από τους διεθνείς τοκογλύφους με το κόλπο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στην Ελλάδα. Σήμερα αυτές οι ξενοκρατούμενες τράπεζες έχουν φορτώσει δάνεια της τάξεως των 2 δις ευρώ στην ΔΕΗ και με κύριο αντιπρόσωπο τους Ροθτσίλντ επιζητούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την υφαρπαγή των κερδών της ΔΕΗ για την αποπληρωμή τους.

Βέβαια στην αύξηση των δαπανών της ΔΕΗ έχει συνδράμει και ο κομματικός συνδικαλισμός της μεταπολίτευσης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Παράλληλα στην μείωση της κερδοφορίας της ΔΕΗ και γενικότερα της απώλειας του ελέγχου της διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα από ένα Εθνικό Οργανισμό έχει συμβάλλει και η σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2009/72/ΕΚ που επιζητά να αλλάξει το μοντέλο πώλησης από εθνοκεντρικό σε διασυνοριακό και νεοφιλελεύθερο.

Το βασικό σχέδιο δράσης που εφαρμόζεται από την νεοφιλελεύθερη κλεπτοκρατία, όπου φυσικά υπάρχουν οι κατάλληλες πολιτικές συνθήκες μιας πειθήνιας κυβέρνησης, είναι η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας μέσω υπέρμετρου δανεισμού και η χειραγώγηση των μετοχών με σκοπό την βραχυπρόθεσμη απομείωση τους προς υπερκέρδη αετονύχηδων. Όμως στην πραγματοποίηση των παραπάνω οικονομικών εξαπατήσεων μπορεί να συνδράμει αποτελεσματικά μια εταιρία που να προσφέρει “επιχειρηματικές συμβουλές”.

Ιστορικά οι δραστηριότητες της εταιρίας συμβούλων McKinsey μπορούν να βρεθούν στις πιο θεαματικές εταιρικές και οικονομικές πανωλεθρίες των τελευταίων δεκαετιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σκάνδαλο πτώχευσης της επιχείρησης ενέργειας Enron που ήταν η δημιουργία του Jeff Skilling, ενός εξέχοντα σύμβουλου της McKinsey για πολλές δεκαετίες. Η Enron, υπό τον κ. Skilling, πλήρωνε την McKinsey περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για “συμβουλές”. Με αυτή την αμοιβή η McKinsey ενέκρινε πλήρως τις αμφίβολες λογιστικές μεθόδους που τελικώς προκάλεσαν την χρεωκοπία της Enron το 2001.

Σήμερα και στην Ελλάδα όπου υπάρχει η βολική και συνεργάσιμη με τους διεθνείς τοκογλύφους κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι συμβουλές της McKinsey μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κερδοσκοπικά παιχνίδια, όπως κατήγγειλε και στις 14 Μαΐου 2018 η ίδια η διοίκηση της ΔΕΗ όπου είχε προσλάβει την McKinsey ως έμμισθο σύμβουλο! Για παράδειγμα η μετοχή της ΔΕΗ έχει συνεχώς πτωτική πορεία τα τελευταία πέντε χρόνια της τεχνητής οικονομικής κρίσης και έχει χάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια περίπου 1,9 δις ευρώ, ποσό που είναι συγκρίσιμο με τον δανεισμό της δημόσιας εταιρίας.

Συμπερασματικά μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου – Χρυσή Αυγή θα μπορέσει να προστατέψει την δημόσια περιουσία από τους διεθνείς τοκογλύφους με ορθή διοίκηση, κρατική προστασία και Εθνικό Αναπτυξιακό Πλαίσιο για την Ελληνική Οικονομία.

 Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunechizetai-h-apo-oles-tis-pleures-prospatheia-lehlasias-ths-deh#ixzz5FfIWvnNp

Exit mobile version