Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο εθνομηδενιστής Μπουτάρης θέλει μουσείο ισλαμικής (!) τέχνης στην Θεσσαλονίκη

Ο εθνομηδενιστής – κοσμοπολίτης  Μπουτάρης «χτύπησε» ξανά, καθώς δήλωσε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναζητεί χώρο για την δημιουργία μονίμου εκθέσεως… ισλαμικής τέχνης στην πόλη!

Η… φαεινή αυτή ιδέα του ήρθε στο μυαλό ύστερα από ένα ταξίδι του στο Κατάρ. «Στόχος μας είναι με την βοήθεια των καταριανών να έχουμε μια μόνιμη έκθεση ισλαμικής τέχνης που θα προστεθεί στα ενδιαφέροντα της Θεσσαλονίκης. Οι σεΐχηδες του Κατάρ μας υποσχέθηκαν πως θα ενισχύσουν το αίτημα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπουτάρης.

Μάλιστα, ο ζήλος του είναι τόσο μεγάλος ώστε ενώ αρχικά κατετέθη πρόταση η συγκεκριμένη έκθεση να φιλοξενηθεί είτε στον Αλατζά Ιμαρέτ είτε στο Γενί Τζαμί, ωστόσο κρίθηκε ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι… μικροί και πλέον αναζητείται μεγαλύτερος στο κέντρο της πόλης!

Εκτός, όμως, από τις επαφές με το Κατάρ, ο Μπουτάρης είχε συζητήσεις για την δημιουργία μουσείου ισλαμικής τέχνης και με τους υπευθύνους του μουσείου Σαπαντζί στην Κωνσταντινούπολη, τον πρέσβη του Ιράν και αρμόδιους από το Μαρόκο. Είναι ολοφάνερο ότι τα σχέδια του Μπουτάρη για την μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε μια πολυπολιτισμική πόλη έχει πολλές παραμέτρους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ethnomhdenisths-mpoutarhs-thelei-mouseio-islamikhs-technhs-sthn-thessalon#ixzz5FfWVwzJG

Exit mobile version