Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έκθεση «καμπανάκι»: Εννέα φορές πάνω οι αφίξεις λαθρομεταναστών από τον Έβρο!

Έκθεση «καμπανάκι»: Εννέα φορές πάνω οι αφίξεις λαθρομεταναστών από τον Έβρο!

Μια έκθεση-«καμπανάκι» για την ραγδαία επιδείνωση των λαθρομεταναστευτικών ροών βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς κατά εννέα φορές αυξήθηκε τους πρώτους μήνες του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων από την Τουρκία προς την Ελλάδα στον Έβρο, ενώ σημαντική είναι η αύξηση και προς τα νησιά του Αιγαίου.

Αυτό επισημαίνει η έκθεση προόδου που δημοσιοποίησε χθες η Κομισιόν, η οποία χαρακτηρίζει την κατάσταση «εύθραυστη» λόγω της συνεχιζόμενης (λαθρο)μεταναστευτικής πίεσης. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η έκθεση της Επιτροπής, αν και εξακολουθούν να είναι δραστικά χαμηλότερες από ό,τι πριν από τη συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία, οι παράνομες αφίξεις από την γειτονική χώρα σημειώνουν σημαντική αύξηση από τον Μάρτιο του 2018 τόσο στα Ελληνικά νησιά (9.349 από τις αρχές του 2018) όσο και μέσω των χερσαίων συνόρων (6.108 μέχρι στιγμής το 2018, εννέα φορές περισσότερες από ό,τι κατά την ίδια περίοδο το 2017).

Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι ότι για το πρόβλημα της αύξησης των διελεύσεων προς Ελλάδα ρωτήθηκε χθες ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος αναγνώρισε (…) μεν ότι υπάρχει μια αύξηση στην λαθρομετανάστευση τον τελευταίο καιρό, χαρακτήρισε όμως την κατάσταση ως… διαχειρίσιμη!

Είναι ολοφάνερο ότι ο τύπος αυτός, που θα μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικάντης που οι δημοσκοπήσεις έδιναν στον ιδρυθέν απ’ αυτόν κόμμα αστρονομικά ποσοστά και τελικά το διέλυσε χωρίς να κατέβει ποτέ στον εκλογικό στίβο, βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Καθήμενος άνετα σε ευρύχωρες καρέκλες πολυτελών γραφείων στο εξωτερικό, δεν μπορεί να αντιληφθεί στο ελάχιστο την τεράστια έκταση των λαθρομεταναστευτικών ροών.

Την ώρα που οι αφίξεις λαθρομεταναστών έχουν αυξηθεί εννέα φορές πάνω, ο Αβραμόπουλος χαρακτηρίζει την κατάσταση ως διαχειρίσιμη (!), συναγωνιζόμενος σε ανικανότητα, αφέλεια και αφασία τους εθνομηδενιστές της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερα για το τι εξελίξεις πρόκειται να γεννήσουν τέτοιου είδους αντιλήψεις από (υποτίθεται) αρμόδια πρόσωπα σε κομβικής σημασίας ζητήματα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ekthesh-kampanaki-ennea-fores-panw-oi-afijeis-lathrometanastwn-apo-ton-ebro#ixzz5FmUq2uXX

Exit mobile version