Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυνική ομολογία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Η λιτότητα των Μνημονίων «ήταν υπερβολική»

Κυνική ομολογία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Η λιτότητα των Μνημονίων «ήταν υπερβολική»

Μια ακόμη παραδοχή της αληθινά σκληρής φύσης των Μνημονίων αποτελεί γεγονός, καθώς άλλος ένας υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίκτορ Κονστάνσιο, παραδέχτηκε χθες (κατόπιν εορτής και λίγο προτού αποχωρήσει από την θέση του) ότι η σκληρή λιτότητα που επιβλήθηκε στην Χώρα μας με τα Μνημόνια «ήταν υπερβολική» και έσπρωξε την Ελληνική οικονομία σε πολύ βαθύτερη ύφεση απ’ ό,τι είχε προβλέψει η τρόικα.

«Η λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα με τα Μνημόνια ήταν υπερβολική και τα δύο πρώτα προγράμματα υποτίμησαν το κόστος της προσαρμογής» δήλωσε ο Κονστάνσιο στους «Financial times» και πρόσθεσε: «Κανένας θεσμός, ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε η ΕΚΤ ποτέ πιθανό -και φυσικά δεν προγραμμάτισαν- μία πτώση 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας σχεδιάστηκαν με μία πολύ πιο αισιόδοξη άποψη σχετικά με το κόστος της προσαρμογής. Επομένως, το πρόγραμμα προσαρμογής ήταν, πράγματι πολύ σκληρό».

Το αδιανόητο είναι πως παρά την ομολογία αυτή και άλλες παρόμοιες, οι δανειστές απαιτούν ακόμα να εφαρμοστούν κατά γράμμα τα μέτρα λιτότητας που ψηφίστηκαν για τα επόμενα χρόνια, όπως η νέα περικοπή των συντάξεων από το 2019 και η περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Η ολοκληρωτική δήμευση της δημόσιας περιουσίας και η περαιτέρω φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, στα πλαίσια της επιχείρησης αποικισμού της Χώρας, παραμένει ο κεντρικός στόχος των διεθνών τοκογλύφων, έχοντας βεβαίως ως συνεργούς στα εγκλήματά τους εναντίον της Πατρίδας και του Λαού τους εγχώριους εντολοδόχους του πολιτικού και εκδοτικού κατεστημένου του «συνταγματικού τόξου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/omologia-apo-thn-ekt-oti-h-litothta-twn-mnhmoniwn-htan-uperbolikh#ixzz5FnPOdrn5

Exit mobile version