Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αμερικανικές πιέσεις για την προδοσία της Μακεδονίας – Αντιπρόεδρος Πενς προς Τσίπρα: Τελειώνετε και δώστε το όνομα στους σκοπιανούς

Αμερικανικές πιέσεις για την προδοσία της Μακεδονίας - Αντιπρόεδρος Πενς προς Τσίπρα: Τελειώνετε και δώστε το όνομα στους σκοπιανούς

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες ο Τσίπρας με τον αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κομματικής τηλεόρασης του Σύριζα, της ΕΡΤ, ο Πενς ανέφερε στον Τσίπρα ότι «υπάρχει ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού» και του επισήμανε ότι «ο παράγοντας του χρόνου πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Αυτά αναφέρονται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου αυτά και επιπροσθέτως αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους οι αμερικανοί «καίγονται» να τελειώνει το ονοματολογικό. Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου λέει ότι:

«Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μίλησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσει την εκτίμησή του για τον ηγετικό ρόλο που έχει διαδραματίσει, μαζί με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στις προσπάθειες επίλυσης της μακρόχρονης διένεξης του ονοματολογικού. Συμφώνησαν ότι οι δύο πλευρές έχουν μια ιστορική ευκαιρία να επιλύσουν αυτό το ζήτημα και ότι ο χρόνος πρέπει ληφθεί υπόψη.

Ο αντιπρόεδρος ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό Ζάεφ για μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Η επίλυση αυτού του ζητήματος θα προωθήσει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή».

Με απλά λόγια, οι αμερικανοί, μέσω του αντιπροέδρου, κάλεσαν τον Τσίπρα να τελειώνει άμεσα με την προδοσία της Μακεδονίας, προκειμένου να σφραγιστεί η αμερικανική κυριαρχία στα Βαλκάνια, με τον φερετζέ της δήθεν «συμμαχίας» του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/amerikanikes-pieseis-gia-thn-prodosia-ths-makedonias-antiproedros-pens-pros#ixzz5G33PqUbW

Exit mobile version