Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι μνημονιακές “επιτυχίες” των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Νέα εκτόξευση του «χρέους» στα 343,74 δισ. ευρώ

Η παρομοίωση των Μνημονίων με την λογική της κινούμενης άμμου (όσο κινείσαι μέσα σ’ αυτήν τόσο περισσότερο βουλιάζεις) επιβεβαιώνεται από την είδηση ότι νέο άλμα, που ξεπέρασε τα 15 δισ. ευρώ, έκανε το «χρέος» της Χώρας μας το 1ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, φτάνοντας στα τέλη Μαρτίου τα 343,74 δισ. ευρώ, έναντι 328.703 δισ. ευρώ στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Πιο, αναλυτικά, σύμφωνα με το τελευταίο τριμηνιαίο Δελτίο Δημοσίου Χρέους που εξέδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), το 1ο τρίμηνο του 2018 το «χρέος» της Κεντρικής Διοίκησης αυξήθηκε κατά 15,037 δισ. ευρώ, επειδή αυξήθηκε ο βραχυπρόθεσμός δανεισμός μέσω repos από τα 14,93 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου στα 22,5 δισ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου, εκταμιεύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΣΜ) δανειακή δόση ύψους 5,7 δισ. ευρώ και η Ελλάδα εξέδωσε νέο 7ετές ομόλογο.

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, επιβεβαιώνεται η θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ότι το «χρέος» λειτουργεί ως πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων στην προσπάθεια αποικιοποίησης της Χώρας, καθώς η Ελληνική οικονομία θα παραμείνει επί πολλές δεκαετίες καταδικασμένη να παράγει πλούτο που θα διατίθεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του για την αποπληρωμή του «χρέους».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-ektojeush-tou-chreous-sta-34374-dis.-eurw#ixzz5GKxDdAFi

Exit mobile version