Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποδοκιμασίες εναντίον συριζαίων και τοπικών αρχόντων κατά τον εορτασμό της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την περασμένη Δευτέρα 21/5 στην Κέρκυρα η 154η επέτειος της ενσωμάτωσης των νήσων του Ιονίου στην Ελλάδα. Τον Λαϊκό Σύνδεσμο στις εορταστικές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο συναγωνιστής βουλευτής Ιωάννης Αϊβατίδης δηλώνοντας πως διεκδικούμε και άλλες πατρίδες να ενσωματωθούν στην μητέρα Ελλάδα.

Διεξήχθη εντυπωσιακή παρέλαση των καθιερωμένων Φιλαρμονικών της Κέρκυρας, μαθητικών και άλλων τμημάτων (Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Συλλόγου Ποντίων και Ηπειρωτών Κέρκυρας), αγήματα του Πολεμικού Ναυτικού και του Τάγματος Εθνοφυλακής, που ειδικά καταχειροκροτήθηκαν από τους Κερκυραίους πολίτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός της σιωπηλής διαμαρτυρίας μεγάλου αριθμού πολιτών, προς τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί με τα απορρίμματα, λόγω της ανικανότητας των τοπικών αυτοδιοικητικών Αρχών και ιδιαίτερα της κεντρικής εξουσίας.  Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κρατούσαν έναντι των επισήμων μικρά πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν η φράση «Η Κέρκυρα Πεθαίνει».

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη αφού την προηγούμενη μέρα, κατόπιν μηνύσεως Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Τεμπλονίου (πολύπαθο λόγω της παρουσίας παράνομου και υπερκορεσμένου Χ.Υ.Τ.Α.) ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπ. Ασπιώτης συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία για παράβαση περιβαλλοντικών διατάξεων και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω (κατόπιν αναβολής που αιτήθηκαν δικάζονται 24/5 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας).

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης ακούστηκαν έντονες διαμαρτυρίες και κραυγές αγανάκτησης προς τον παριστάμενο Πρόεδρο της Βουλής και τον προαναφερόμενο υπουργό για τη γενικότερη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του τύπου «Ντροπή σας! Πουλάτε την πατρίδα κομμάτι-κομμάτι».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-apodokimasies-kata-surizaiwn-kai-topikwn-archontwn-eortasthke-h-enwsh-tw#ixzz5GLs5fWsZ

Exit mobile version