Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο αδερφός του ήρωα Ηλιάκη καταγγέλλει: «Το ελληνικό κράτος παρέδωσε τον δολοφόνο του Κώστα χωρίς καν να τον ανακρίνει»!

Δώδεκα χρόνια μετά τον ηρωικό θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, όταν το αεροσκάφος του Έλληνα πιλότου  κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο κατά την διάρκεια θερμού επεισοδίου με τουρκικά μαχητικά, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16, ασφαλώς και έχουν ιδιαίτερη σημασία τα όσα δηλώνει ο αδερφός του ηρωικού πιλότου, Φίλιππος Ηλιάκης. 

«Ήταν επιεικώς ντροπή για το Εθνικό και Διεθνές Δίκαιο, τις υπογεγραμμένες συνθήκες και συμβάσεις τα όσα συνέβαιναν την περίοδο εκείνη στον ουρανό του Αιγαίου. Οι γείτονες επεδίωκαν θερμό επεισόδιο, με αποκορύφωμα τις 23 Μάη 2006, και το πέτυχαν χτυπώντας πισώπλατα τον αδελφό μου, στη διαδικασία αναγνώρισης του κατασκοπευτικού και ταυτόχρονα πολεμικού σχηματισμού τους μέσα στο FIR Αθηνών. Η αποστολή τους δεν ολοκληρώθηκε. Το τίμημα όμως για εμάς είναι βαρύ. Πολύ βαρύ…».

Πολύ ενδιαφέρον, όμως, έχουν και τα όσα υποστηρίζει στην συνέχεια: «Η ντροπή, το αίσχος, συνεχίζεται και σήμερα με δύο ομήρους στρατιωτικούς για λίγα βήματα επιπλέον πάνω στο χιόνι -αν τα έκαναν- στη μεθόριο του Έβρου σε αντιδιαστολή με την παράδοση του Τούρκου πιλότου που χτύπησε τον σμηναγό Ηλιάκη, δίχως καν να ανακριθεί για το τραγικό περιστατικό εξαιτίας του ή των εντολών που είχε προφανώς».

Με απλά λόγια, το «ελληνικό» κράτος όχι μόνο δεν ανέκρινε καν τον τούρκο πιλότο που, επί της ουσίας, δολοφόνησε τον Κώστα Ηλιάκη, αλλά τον παρέδωσε με συνοπτικές διαδικασίες πίσω στην Τουρκία!

Οι λέξεις ντροπή και αίσχος ίσως και να μην επαρκούν για να περιγράψουν την απαράδεκτη συμπεριφορά των υπεύθυνων-ανεύθυνων του «ελληνικού» κράτους, οι οποίοι βλέπουν σήμερα πόσο βάναυσα φέρεται η Τουρκία στους δύο ομήρους Έλληνες Στρατιωτικούς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης: Αθάνατος!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kataggelia-apo-ton-adelfo-tou-hrwa-kwsta-hliakh-to-ellhniko-kratos-paredwse#ixzz5GLuRMNA6

Exit mobile version