Θέτουν ευθέως ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης των ευρωπαϊκών συνθηκών
Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”
Όλα δείχνουν ότι υπάρχει σύγκλιση ανάμεσα στο κίνημα των πέντε αστέρων και στην Λέγκα του Βορρά και ευρίσκονται σε τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβερνήσεως. Τα όσα διέρρευσαν σχετικά με το κοινό κυβερνητικό σχέδιο των δύο κομμάτων έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης τόσο στην Γερμανία όσο και στην Γαλλία.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ προειδοποίησε ότι η σταθερότητα της Ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί εάν η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος και το έλλειμμα. «Εάν η νέα κυβέρνηση έπαιρνε το ρίσκο να μην σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος, το έλλειμμα, όπως και για την εξυγίανση των τραπεζών, όλη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί», προειδοποίησε ο κ. Λεμέρ, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Le Grand Rendezvous» του γαλλικού δικτύου Europe 1, σε συνεργασία με την οικονομική εφημερίδα Les Echos και το δίκτυο CNEWS.
Απαιτούν διαγραφή 250 δισ. ευρώ από το δημόσιο χρέος της Ιταλίας
Βεβαίως, τόσο η Λέγκα του Βορρά όσο και τα Πέντε Αστέρια διέψευσαν ένα σχέδιο κοινής κυβερνητικής πολιτικής, το οποίο διέρρευσε στον Τύπο, αλλά η διάψευσή τους δεν πείθει, αφού απλά είπαν ότι είναι… ξεπερασμένο και ότι δεν τίθεται ζήτημα παραμονής της χώρας στο ευρώ. Επιμένουν όμως στην άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία χαρακτηρίζουν οικονομικό και εμπορικό εταίρο, ενώ απαιτούν η διαγραφή 250 δισεκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο χρέος της Ιταλίας!
Τόσο η Λέγκα του Βορρά, όσο και το κόμμα των Πέντε Αστέρων, έχουν δεσμευθεί στο πρόγραμμά τους να μειώσουν το χρέος της Ιταλίας όχι με φόρους και λιτότητα, όπως κάνουν αποτυχημένα στην Ελλάδα για οκτώ ολόκληρα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με ενίσχυση του ΑΕΠ, ενώ προβλέπονται μέτρα για την στήριξη των δαπανών των νοικοκυριών! Θέτουν ευθέως, λοιπόν, ζήτημα προς την Ε.Ε. επαναδιαπραγματεύσεως των ευρωπαϊκών συνθηκών ώστε να επιτρέπεται περιορισμένο έλλειμμα ώστε να στηρίζονται τα σχέδια της νέας ιταλικής κυβερνήσεως για τις δαπάνες.
Σκληρές θέσεις στο ζήτημα των λαθρομεταναστών
Σκληρές είναι οι θέσεις και των δύο κομμάτων στο ζήτημα των λαθρομεταναστών, αφού απαιτούν την αναγκαστική και αυτόματη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο μεταξύ όλων των κρατών της Ε.Ε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, στην Ιταλία υπάρχουν περισσότεροι από 500.000 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι πρέπει είτε να επαναπατριστούν, είτε δίκαια να εγκατασταθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Ακόμη μεταξύ άλλων ζητούν φορολογικούς συντελεστές 15% και 20% για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα αντιστοίχως, καθώς και την έκδοση βραχυπρόθεσμων κρατικών ομολόγων για αποπληρωμή χρέους του κράτους σε εταιρείες και ιδιώτες.
Είναι προφανές ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση εάν και εφόσον σχηματιστεί και παραμείνει σταθερή στις θέσεις της και δεν προδώσει την θέληση του ιταλικού λαού όπως συνέβη στην Πατρίδα μας, τότε θα υπάρχει σφοδρή σύγκρουση στην Ευρώπη, η οποία δεν αντέχει την έξοδο της Ιταλίας από την ευρωζώνη. Η Ιταλία, για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει τριπλάσιο χρέος από την Ελλάδα, αλλά το χρέος της αυτό είναι σε ιταλικά κρατικά ομόλογα κυρίως και είναι χρέος προς ιδιώτες και όχι σε κράτη. Πράγμα που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα και να προχωρήσει σε μία προσπάθεια ανατάξεως της εθνικής της οικονομίας εκτός ευρωζώνης.
Τόσο η Λέγκα του Βορρά, όσο και το κόμμα των Πέντε Αστέρων, έχει καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία την Γερμανία για ποδηγέτηση της ζώνης του ευρώ και έχει αποδείξει ότι ενώ στην Γερμανία υπήρξε ανάπτυξη αντίθετα στην Ιταλία οι οικονομικές συνθήκες γίναν χειρότερες. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση στο παρελθόν – την οποία δεν έχει αρνηθεί – του ηγέτη της Λέγκα του Βορρά Σαλβίνι, ότι το ευρώ είναι ένα κακό νόμισμα και το ερώτημα που τίθεται είναι ότι εάν δεν μπορεί να αντέξει η Ιταλία με την τόσο ισχυρή οικονομία την πίεση του ευρώ, πως μπορεί να την αντέξει η Ελλάδα που μέσα στην ευρωζώνη κτυπήθηκε καίρια τόσο η βιομηχανία της, η όποια βιομηχανία τέλος πάντων είχαμε, όσο και η πρωτογενής παραγωγή!
Ασφαλώς και αποτελεί τυχοδιωκτισμό να πει κανείς ότι με ένα μαγικό τρόπο από την μία ημέρα στην άλλη λύνεται το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος, όπως επί παραδείγματι ισχυρίζονται κάποιοι ανεύθυνα. Αυτό που μας δείχνει το παράδειγμα της Ιταλίας είναι ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα είναι η αύξηση του ΑΕΠ, η αύξηση της παραγωγής και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παραμε- ριστούν τα εμπόδια, που μας θέτει με τις συνθήκες η ίδια η Ε.Ε., προκειμένου να αυξηθεί η εθνική παραγωγή της χώρας μας.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kako-nomisma-to-eurw-sumfwna-me-ton-hgeth-ths-legkas-tou-borra-italikh-apei#ixzz5GQWUfI1H