Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βιομηχανία διώξεων με βάση τον «αντιρατσιστικό» της ΝΔ: Νέος στόχος η ιδεολογική επιθεώρηση «Μαίανδρος»!

Βιομηχανία διώξεων με βάση τον «αντιρατσιστικό» της ΝΔ: Νέος στόχος η ιδεολογική επιθεώρηση «Μαίανδρος»!

Νέα δίωξη με βάση τον «αντιρατσιστικό» νόμο σχεδιάζει ο Δημητράς του «Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι», αυτή τη φορά στοχεύοντας την ιδεολογική επιθεώρηση «Μαίανδρος» και την ποινικοποίηση της λέξεως «λαθρομετανάστες».

Η δίωξη αυτή που απευθύνεται προς τον εκδότη του εντύπου, Συναγωνιστή Δημήτριο Βλαχόπουλο, αναφέρεται στο 14ο τεύχος του περιοδικού «Μαίανδρος» και συγκεκριμένα στο οπισθόφυλλο του εν λόγω τεύχους.

Η τραγελαφική κατηγορία, η οποία αποτυπώνεται στο έγγραφο που επιδόθηκε λέει ότι η λέξη «λαθρομετανάστες» συνιστά… ρητορική μίσους, ασχέτως που αυτή την έκφραση χρησιμοποιεί και η αστυνομία στα σχετικά Δελτία της, ότι ο υποσιτισμός των ελληνόπουλων είναι… fake news, ότι μία παράθεση του Δραγούμη συνιστά «προτροπή σε βία» και ότι το οπισθόφυλλο του τεύχους «στοχοποιεί» ανήλικο προσφυγόπουλο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικό στο κείμενο της μηνυτήριας αναφορά «η εικονογράφηση του εξωφύλλου (εμπρός και πίσω) είναι ενδεικτική. Σας δείχνουμε το εξώφυλλο (εμπρός και πίσω) και προχωράμε:

Πάρτε και την αυθεντική φωτογραφία του «ανήλικου προσφυγόπουλου» που υποτίθεται ότι «στοχοποιήθηκε» από την αμερικανική Huffington Post.

Ο «αντιρατσιστικός» νόμος της ΝΔ ολοένα και περισσότερο αποδεικνύεται ως ένα πολυχρηστικό εργαλείο άσκησης λογοκρισίας εναντίον των φωνών που είναι ενάντια στην δικτατορία της παγκοσμιοποίησης. Είναι εξόχως ασαφής, ώστε να δίνει το έναυσμα στον κάθε δικομανή για να τον χρησιμοποιήσει, αλλά παράλληλα έχει αποδειχτεί και άκρως αναποτελεματικός.

Η Χρυσή Αυγή έχει βρεθεί ήδη μια φορά στο στόχαστρο του εν λόγω νομοθετήματος με έωλες κατηγορίες, οι οποίες κατέπεσαν στο δικαστήριο, ενώ στην ακροαματική διαδικασία ο μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός παραδέχτηκε ευθέως ότι ο μόνος θιγόμενος ήταν η «πολιτική ορθότητα».

Παράλληλα, στο στόχαστρο έχουν βρεθεί και διάφοροι άλλοι, μεταξύ των οποίων και «προοδευτικοί», οι οποίοι υπέστησαν την βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας απλώς και μόνο για να ικανοποιηθεί η ανάγκη κάποιων. Και, βεβαίως, γεννάται αυθορμήτως το ερώτημα: Δεν θα έπρεπε να τιμωρείται κάποιος που διαρκώς μηνύει κόσμο, ο οποίος αθωώνεται;

Όσον αφορά την υπόθεση της ιδεολογικής επιθεωρήσεως «Μαίανδρος», πρόκειται για άλλη μία έωλη κατηγορία που θα καταπέσει με πάταγο στο ακροατήριο ή (αν υπάρχει τσίπα) δεν θα φτάσει καν σε αυτό.

Μέχρι τότε, επαναλαμβάνουμε την ρήση του Δραγούμη, παραθέτοντας και τα απαραίτητα βιβλιογραφικά στοιχεία γιατί στην έγκλησή του ο Δημητράς την αποκαλεί «δήθεν». Να τον βοηθήσουμε να μαθαίνει και τίποτα.

“Μᾶς φτάνουν πιὰ οἱ μάρτυρες· χρειάζονται τώρα ἥρωες. Γενῆτε ἥρωες!” Ί. Δραγούμης, Μαρτύρων και ηρώων αίμα, Αθήνα, χ.έ., 1914 (β΄ έκδοση), σσ. 83−93

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/biomhchania-diwjewn-echei-sthsei-o-dhmhtras-me-bash-ton-antiratsistiko-ths#ixzz5GRWUmysC

Exit mobile version