Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο γυρολόγος πολιτικάντης Κουβέλης δίνει την χαριστική βολή στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Ο γυρολόγος πολιτικάντης Κουβέλης δίνει την χαριστική βολή στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) που προήλθαν το 2004 από την συγχώνευση της ΕΒΟ με την ΠΥΡΚΑΛ και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) είναι οι δυο κρατικές αμυντικές βιομηχανίες που διαθέτει η χώρα. Η ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) τελεί με ευθύνη των καρεκλοκένταυρων του Υπουργείου Άμυνας και των άσχετων διοικήσεων υπό εκκαθάριση και δεν είναι ενεργή.

Τα ΕΑΣ είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν τα χνάρια της ΕΛΒΟ, αφού ο γυρολόγος πολιτικάντης που ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας με υπευθυνότητα την αμυντική βιομηχανία και τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν είναι ικανός να ξεχωρίσει την σφαίρα από την σφενδόνη. Ο συνδυασμός δε ενός άσχετου υπουργού και της ρουσφετολογικής διοίκησης των ΕΑΣ,  η οποία απαρτίζεται από αποτυχημένους πολιτικάντηδες της Πάτρας και απόστρατους αξιωματικούς, που ναι μεν μπορεί να ήταν εξαιρετικοί στρατηγοί ή πλοίαρχοι αλλά από μάνατζμεντ έχουν άγρια μεσάνυχτα, δημιουργεί ένα εκρηκτικό φορτίο αποτυχίας που βάζει βόμβα στους λιγοστούς εναπομείναντες πυλώνες των ΕΑΣ.

Η άσχετη και ανεπάγγελτη διοίκηση των ΕΑΣ χέρι-χέρι με τον πολιτικάντη Κουβέλη, με την ανοχή  κομματικών επαγγελματιών συνδικαλιστών «με μυαλό κουκούτσι», οδηγούν την εταιρία που κάποτε απασχολούσε χιλιάδες εργαζόμενους (σήμερα έχουν απομείνει περίπου 500) σε οριακό σημείο και στην εκκαθάριση.Σημειώνεται ότι τα ΕΑΣ είναι ο μοναδικός προμηθευτής πυρομαχικών του Ελληνικού Στρατού για τα όπλα μικρών αλλά και μεσαίων διαμετρημάτων. Αν κλείσουν τα ΕΑΣ ποιος αντιπρόσωπος μεγάλης ευρωπαϊκής αμυντικής εταιρίας θα προμηθεύει τον Στρατό με πυρομαχικά; Μήπως αυτός ο αντιπρόσωπος είναι συγγενής υπουργού της κυβέρνησης; Αν κλείσουν τα ΕΑΣ ποια γερμανική εταιρία θα επωφεληθεί από την προμήθεια φορητού οπλισμού στον Ελληνικό Στρατό με το νέο διαμέτρημα 5.56 mm; Μήπως ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας είναι χρηματοδότης της ΝΔ;

Οι κρατικές αμυντικές εταιρίες απαξιώνονται σκοπίμως, είναι βέβαιο ότι μετά τα ΕΑΣ θα ακολουθήσει η ΕΑΒ, αφού είναι πασιφανές ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την διάσωση των, όχι μόνο από την σημερινή κυβέρνηση αλλά από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Τα ΕΑΣ σύντομα θα κλείσουν αφού αυτή την χρονική περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη λιγοστές συμβάσεις παραγωγής με ελάχιστες ετήσιες εισπράξεις (10 εκ. περίπου), την ώρα που η Τουρκία μεγαλουργεί στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, την ώρα που το στρατηγικό ενδεχόμενο ενός ελληνοτουρκικού πολέμου είναι περισσότερο από υπαρκτό.

Οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου Άμυνας και ο καθ’ ύλην αρμόδιος γυρολόγος και άσχετος  Κουβέλης είναι ανίκανοι να διαφυλάξουν από την συρρίκνωση και την εκκαθάριση την κρατική Αμυντική Βιομηχανία. Τα συμφέροντα της Εθνικής Άμυνας διακυβεύονται μέρα με την μέρα από την ασκούμενη πολιτική τους σε αυτό τον τομέα. Οι πρακτικές απαξίωσης και εκποίησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κομμάτων του συνταγματικού τόξου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια να βρεθεί η χώρα αφοπλισμένη σε έναν κομβικό και στρατηγικό πυλώνα της εθνικής παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-gurologos-politikanths-koubelhs-dinei-thn-charistikh-bolh-sta-ellhnika-am#ixzz5GWMutbfW

Exit mobile version