Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν ακόμη πιο σκληρά την μνημονιακή πολιτική

Η ανακολουθία της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, σχετικά με το περιβόητο «τέλος των Μνημονίων» που διαφημίζει, θα ήταν ένα ευχάριστο ανέκδοτο εάν οι συνέπειές της δεν είχαν τραγικά αποτελέσματα για την Πατρίδα και τον Λαό.

Την Τετάρτη ο Τσίπρας μίλησε στην Βουλή για «καθαρή έξοδο της χώρας», η οποία θα σηματοδοτήσει «το τέλος της μνημονιακής περιόδου» από το καλοκαίρι. Την Πέμπτη, όμως, η Κομισιόν παρουσίασε το τέταρτο επικαιροποιημένο Μνημόνιο με ισχύ μέτρων που εκτείνονται για τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη και το μείζον θέμα του αφορολογήτου ορίου στα 5.600 ευρώ, που υποτίθεται ότι είχε κλείσει στην «διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης με την τρόικα για να ισχύσει από το 2020, παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα για το 2019, μαζί με τις περικοπές έως 18% στις κύριες συντάξεις που ούτως ή άλλως θα εφαρμοστούν, όπως προβλέπεται από την 1η Ιανουαρίου 2019 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Συμπερασματικά, και ενισχυμένη εποπτεία στην Ελληνική οικονομία θα υπάρχει από τους θεσμούς και η φθηνή χρηματοδότηση που λαμβάνει η Χώρα μέσω της ΕΕ θα διακοπεί και τα μνημονιακά μέτρα θα συνεχιστούν. Συνεχίζοντας την παράδοση των διαπραγματευτικών «επιτυχιών» των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατόρθωσε να κάνει ακόμη πιο δεινή την θέση της Ελλάδας.

Ο πολιτικός απατεώνας και ψεύτης Τσίπρας όχι μόνο «δεν έσκισε τα Μνημόνια», υποχρεώνοντας τις αγορές «να βαράνε τον ζουρνά», όπως υποσχόταν ως αντιπολίτευση προκειμένου να ξεγελάσει τους Έλληνες και να υφαρπάξει την ψήφο τους, αλλά αντιθέτως υπέγραψε (μαζί με το υπόλοιπο «Συνταγματικό τόξο») ένα τρίτο ακόμη χειρότερο Μνημόνιο, τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε στο παρόν και θα πληρώσουμε πολύ περισσότερο στο μέλλον.

Ο φαύλος κύκλος των Μνημονίων συνεχίζεται με τους εγχώριους εντολοδόχους κυβερνήτες, χθες, σήμερα, αύριο, να παραδίδουν γη και ύδωρ στους διεθνείς τοκογλύφους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-entolodochoi-tou-suriza-kai-twn-allwn-egchwriwn-upallhlwn-stous-diethnei#ixzz5GcHn1shR

Exit mobile version