ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΝ – Μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών
«Το “Εκτελεστικό” μαζί με τους άλλους τομείς της οργάνωσης, διεξήγαγε έναν δύσκολο και σκληρό αγώνα ενάντια τόσο σε βουλγάρους όσο και σε τούρκους. Αυτά τα αντάρτικα ελληνικά σώματα έγιναν ο φόβος και ο τρόμος βουλγάρων και τούρκων. Τα «καλά παιδιά» του «εκτελεστικού», άνοιξαν τον δρόμο για την ελευθερία, αψηφώντας κάθε κίνδυνο, ακόμα και τον θάνατο. Έκαναν τον Ελληνισμό της Μακεδονίας να ανασάνει από την καταπίεση και την τρομοκρατία και να περάσει σταδιακά στην αντεπίθεση.
Συνέβαλαν τα μέγιστα στο να εξυψωθεί το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων της Μακεδονίας μας. Να σημειωθεί εδώ πως στον Μακεδονικό αγώνα συμμετείχαν και πολλοί σλαυόφωνοι αγωνιστές μακεδονομάχοι, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις γνώριζαν ελάχιστα Ελληνικά, αποδεικνύοντας όμως έτσι πως η φυλετική υπόσταση και ψυχή, το αίμα, υπερτερεί της όποιας «μόρφωσης» που είναι επίκτητο χαρακτηριστικό. Τα περισσότερα και καλλίτερα παιδιά του «Εκτελεστικού» ήταν σλαβόφωνα ή βλαχόφωνα.
Το βιβλίο της Αθηνάς Νικήτα, ρίχνει με συναρπαστικό τρόπο φως σε άγνωστες πτυχές του μακεδονικού αγώνα και αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για τα νέα Ελληνόπουλα να διδαχθούν στοιχεία της Ιστορίας μας που ποτέ δεν θα ακούσουν σε κάποιο «ελληνικό» σχολείο.
Μιλώντας γενικότερα για τους αγωνιστές του Μακεδονικού αγώνα, οι ξεχασμένοι από το «ελληνικό» κράτος μακεδονομάχοι όπως ο Καπετάν Άγρας, ο Καπετάν Κώττας, ο Καπετάν Μίκης Ζέζας (Παύλος Μελάς) και πολλοί άλλοι, αψηφώντας τις πολιτικά ορθές επιλογές των τότε κυβερνήσεων, σήκωσαν μαζί με όλους τους αγωνιστές στους ώμους τους το βάρος της Ελευθερίας των Ελλήνων, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο απώλειας της ίδιας τους της ζωής.
Οι ήρωες αυτοί δυστυχώς στην σημερινή εποχή της λήθης, του μεταπολιτευτικού στραγγαλισμού της μνήμης των Εθνικών Αγώνων του Έθνους, της «πολιτικά ορθής» διπλωματίας, των «συνωστισμών» και των ανθελλήνων καθηγητάδων που λυμαίνονται τον χώρο της παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, έχουν ξεχαστεί ή στην καλύτερη περίπτωση γίνεται μια απλή αναφορά σε αυτούς, χωρίς να εντρυφήσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα στην ουσία του Μακεδονικού αγώνα.»
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/biblioparousiash-h-istoria-tou-makedonikou-agwna-mesa-apo-tis-afhghseis-twn#ixzz5GgoEM8AX