Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το τουρκικό προξενείο προωθεί στην Θράκη σχέδιο οικονομικών συναλλαγών “μόνο για μουσουλμάνους”!

Το τουρκικό προξενείο προωθεί στην Θράκη σχέδιο οικονομικών συναλλαγών “μόνο για μουσουλμάνους”!

Σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός της τουρκικής διείσδυσης-κυριαρχίας στην Θράκη, καθώς στον σχεδιασμό της Τουρκίας προστίθεται και ένα οικονομικό «απαρτχάιντ», το οποίο προσπαθεί να επιβάλει στην Θράκη, προωθώντας την ιδέα για οικονομικές συναλλαγές αποκλειστικά ανάμεσα σε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η κεντρική ιδέα αυτής της προσπάθειας, που υλοποιείται με τις ευλογίες της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου, είναι να απευθύνονται τα μέλη της μειονότητας για προϊόντα και υπηρεσίες αποκλειστικά σε μειονοτικούς, ώστε να δημιουργηθεί στην περιοχή ένας παράλληλος «μουσουλμανικός» οικονομικός κύκλος που θα ελέγχεται πλήρως από την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό, οι Ελληνικές Αρχές διαπιστώνουν ότι εντείνονται οι προσπάθειες ώστε οι μειονοτικοί να επιλέγουν μόνο μουσουλμάνους γιατρούς, δικηγόρους ή μηχανικούς, να αγοράζουν προϊόντα μόνο από μουσουλμανικές επιχειρήσεις και να πωλούν τις υπηρεσίες τους ή τα προϊόντα τους σε μουσουλμανικές επιχειρήσεις.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως στα εγκαίνια κάθε νέας μειονοτικής επιχείρησης το τελευταίο διάστημα παρευρίσκονται εκπρόσωποι του τουρκικού προξενείου και των μειονοτικών συλλόγων, αλλά και μειονοτικοί αιρετοί από την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια του παραρτήματος ενός μειονοτικού λογιστικού γραφείου, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόξενος Οκάν Ορχάν Γιαλμάν, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αχμέτ Ιμπράμ, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Ερτζάν Αχμέτ.

Πέρα από τον έλεγχο της οικονομικής δραστηριότητας των μειονοτικών στην Θράκη (που διευκολύνεται και από το γεγονός ότι στην περιοχή δραστηριοποιείται η τουρκική τράπεζα Ziraat Bank, η οποία προσφέρει χαμηλότοκα δάνεια σε μειονοτικούς), η προσπάθεια για την δημιουργία μιας κλειστής μουσουλμανικής οικονομίας στην περιοχή έχει και τον παράλληλο στόχο της οικονομικής «ομογενοποίησης» της μειονότητας, η οποία απαρτίζεται από τουρκόφωνους, πομάκους και ρομά. Η Άγκυρα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στην κατεύθυνση της ομογενοποίησης και πριμοδοτεί –και με οικονομική ενίσχυση- τους μεικτούς γάμους ανάμεσα σε τουρκόφωνους και Πομάκους.

Η προσπάθεια για την δημιουργία ενός μουσουλμανικού οικονομικού κύκλου συνδυάζεται και με τουρκικές χρηματοδοτήσεις σε επιφανείς επιχειρηματίες της μειονότητας, για τις οποίες υπάρχει η εντύπωση ότι δεν χορηγούνται με αμιγώς χρηματοοικονομικά κριτήρια. Ειδικά κάποια από τα δάνεια της ZiraatBank έχουν προκαλέσει πολλές απορίες στην τοπική κοινωνία. Απορίες, οι οποίες όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχουν σημάνει την κινητοποίηση των εποπτικών Αρχών για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Η Άγκυρα και η εδώ σφηκοφωλιά του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, μαζί με το τουρκόφωνο DEB και κάποιους ελάχιστους ελληνόφωνους πρόθυμους συνεργάτες τους, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να προωθήσουν την «κοσοβοποίηση» της Θράκης.

Σε αυτά ακριβώς τα χέρια, που απλώνονται πάνω στην Ελληνική Θράκη, πρέπει να γίνει επιτέλους σαφέστατο ότι πρέπει να σταματήσουν έστω και να αγγίζουν πλέον τον Εθνικό κορμό της Θράκης ΜΑΣ. Και επειδή τόσο η κυβέρνηση όσο και το υπόλοιπο «Συνταγματικό Τόξο» χαρακτηρίζονται από την πλήρη αδράνεια, γι’ αυτό η υπεράσπιση της Θράκης από την κάθε είδους τουρκική απειλή επαφίεται σε κάθε πραγματικό Έλληνα Πατριώτη και Εθνικιστή και την πολιτική του έκφραση, την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-brwmika-schedia-twn-tourkwn-sthn-thrakh.-to-tourkiko-projeneio-prowthei#ixzz5GgzM5Pxi

Exit mobile version