Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελεσίγραφο έως τις 14 Ιουνίου για τα 88 προαπαιτούμενα του Μνημονίου στέλνουν οι δανειστές στους Σύριζα-Ανέλ

Έως τις 14 Ιουνίου πρέπει να κλείσει η Ελλάδα τα 88 προαπαιτούμενα δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος

Επιπλέον διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο επίσπευσης της μείωσης του αφορολόγητου, που κανονικά είναι προγραμματισμένο να υλοποιηθεί από τις αρχές του 2020, αλλά συνάμα κατέστησε εκ νέου σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποφευχθούν οι περικοπές στις συντάξεις το 2019.

Από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, δέκα έχουν νομοθετηθεί, πολλά είναι σε προχωρημένο στάδιο, ενώ 50 απαιτούν νομοθέτηση. Ανησυχία προκαλούν τα μέτρα που σχετίζονται με εφαρμοστικές πράξεις, όπως η αναπροσαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών για τον ΕΝΦΙΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Μάλιστα η οικονομική εφημερίδα Les Echos με δημοσίευμα αναφέρθηκε στις τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας: «Τα σύννεφα διαλύονται σιγά-σιγά πάνω από την Ελλάδα. Παρά την αισιοδοξία που κυριαρχεί, τρεις μήνες πριν από την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα, ορισμένα σημαντικά θέματα δεν έχουν ακόμα επιλυθεί, όπως κατά κύριο λόγο, αυτό του χρέους» γράφει η συντάκτης Κατρίν Σατινιού.

Αναφερόμενη στην τελευταία συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πιστωτές της, εξηγεί την τελευταία δέσμη μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να ψηφισθούν και να εφαρμοσθούν τις επόμενες εβδομάδες.

«Πρόκειται για ένα πακέτο 88 μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της επικαιροποίησης του φόρου ακίνητης περιουσίας, της καταβολής καθυστερημένων οφειλών στο κράτος και της κατάργησης των απαλλαγών από τον ΦΠΑ, που εξακολουθούν να απολαμβάνουν ορισμένα νησιά στο Αιγαίο. Θα πρέπει αναγκαστικά να επικυρωθούν από το ελληνικό Κοινοβούλιο έως τις 21 Ιουνίου».

Η υποτακτική κυβέρνηση των εθνομηδενιστών όχι μόνο θα ψηφίσει τα τελευταία προαπαιτούμενα αλλά θα συνεχίσει την σκληρή μνημονιακή πολιτική και μετά την λήξη του «προγράμματος» τον ερχόμενο Αύγουστο. Το επικαιροποιημένο μνημόνιο της αριστεράς που πρόσφατα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν αποδεικνύει πως τα σκληρά μέτρα και η εποπτεία θα παραμείνουν στην χώρα για πολλά χρόνια ακόμη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/telesigrafo-daneistwn-stous-suriza-anel#ixzz5GjRcwWCM

Exit mobile version