Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διεθνείς τοκογλύφοι εναντίον λαϊκής βούλησης στην Ιταλία: Το χρονικό του «δημοκρατικού» πραξικοπήματος

Σοβαρή πολιτική κρίση στην Ιταλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα να μην αποδέχεται τον διορισμό του σκεπτικιστή του ευρώ Πάολο Σαβόνα ως επικεφαλής του υπουργείου οικονομικών που είχε προταθεί από την υποψήφια κυβέρνηση συνεργασίας της Λέγκας του Βορρά με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Στις 27 Μαΐου 2018 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα απευθύνθηκε με τηλεοπτικό διάγγελμα στον Ιταλικό Λαό για να προσπαθήσει να εξηγήσει τον λόγο που δεν συναίνεσε στον διορισμό του Πάολο Σαβόνα ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών. Επιπροσθέτως με αυτή του την άρνηση ο Ματαρέλα στην ουσία απέτρεψε με βέτο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από την Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Συγκεκριμένα ο Ματαρέλα δήλωσε ότι ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών Σαβόνα έχει μελετήσει τα θετικά της εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη και ότι η επιλογή του στέλνει ένα μήνυμα ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας των Πέντε Αστέρων και τη Λέγκας του Βορρά θα μπορούσαν ακριβώς να οδηγήσουν την Ιταλία εκτός ευρωζώνης.

Φανερά ενοχλημένος από αυτή την ωμή παρέμβαση του μερκελιστή Ματαρέλα στις επιλογές των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Ιταλικού Λαού, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι αυτή η αδικαιολόγητη απόφαση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας “καθιστά τις εκλογές άχρηστες με τις κυβερνήσεις να τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά λόμπι”.

Βέβαια η άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποδεχθεί τον διορισμό του προτεινόμενου υπουργού οικονομικών από την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση συνεργασίας είναι μια σημαντική θεσμική σύγκρουση. Όμως μεγαλύτερη θεσμική σύγκρουση αποτελεί το γεγονός ότι ο Ματαρέλα στις 28 Μαΐου θα συναντήσει τον οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι, που έχει προϋπηρεσία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), για να του αναθέσει σχηματισμό κυβέρνησης που θα αναλάβει την οργάνωση νέων εκλογών.

Συμπερασματικά η ευρωζώνη (Γερμανία) προσπαθεί να επιβάλλει την διατήρηση του ευρώ με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Με αυτό τον τρόπο η Γερμανία αποκομίζει υπερκέρδη από το βολικά υποτιμημένο μάρκο (ευρώ) σε μια ενιαία ευρωπαϊκή αγορά χωρίς δασμούς.

Εναπόκειται στην βούληση των λαών της Ιταλίας και της Ελλάδας να ενισχύσουν τα εθνικιστικά κινήματα της Λέγκας του Βορρά και της Χρυσής Αυγής που έχουν την βούληση να εγκαθιδρύσουν πάλι μια οικονομία που θα ωφελεί το Έθνος και όχι τους διεθνείς τοκογλύφους.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε επίσης: «Δημοκρατικό» πραξικόπημα στην Ιταλία παρόμοιο με αυτό που σχεδίαζαν στην Γαλλία – Η επέλαση των πατριωτών θα αποκαλύψει την δικτατορία των διεθνών τοκογλύφων

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diethneis-tokoglufoi-enantion-laikhs-boulhshs-sthn-italia-to-chroniko-tou-d#ixzz5GptgTPAT

Exit mobile version