Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή τίμησε στον Μυστρά τον τελευταίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο – Φωτορεπορτάζ

Την Κυριακή 27 Μαΐου η Τ.Ο. Σπάρτης διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Μυστρά αφιερωμένη στον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους υπερασπιστές της Πόλεως κατά την άλωση του 1453 από τις μογγολικές ορδές του Μωάμεθ.

Η σεμνή τελετή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού την τίμησαν πλήθος συναγωνιστών από όλη την Λακωνία και με την παρουσία του μέλους της κεντρικής επιτροπής Μιχάλη Γιαννόγκωνα.

Αρχικά ο ιερέας του Μυστρά τέλεσε τρισάγιο για της ψυχές του αυτοκράτορα και των συν αυτό πεσόντων της βασιλίδας των Πόλεων, ενώ στην συνέχεια ο γραμματέας της Τ.Ο. Μάνης Βασίλης Μπουτεράκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στο ιστορικό της ημέρας αλλά και τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στην άλωση της Πόλης αναφέρθηκε με την ομιλία του ο γραμματέας της Σπάρτης Χρήστος Κατράκης ο όποιος εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Νικολάου Μιχαλολιάκου.

Τέλος άπαντες σε στάση προσοχής έψαλαν τον Ακάθιστο ύμνο όπως έκανε και τότε πριν από την μάχη ο αυτοκράτορας με τους λίγους και ψυχωμένους υπερασπιστές της Πόλης μέσα στην Αγία Σοφία, τον Εθνικό μας ύμνο και τον ύμνο του Kινήματος μας και η εκδήλωση έκλεισε την με την ευχή να ξανανταμώσουμε όλοι και ακόμα περισσότεροι του χρόνου στην Πόλη!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-ston-mustra-ton-teleutaio-autokratora-kwnstantino-pala#ixzz5GtqALoY4

Exit mobile version