Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Περισσότερα σπίτια και μετρητά στους «πρόσφυγες» ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Περισσότερα σπίτια και μετρητά στους «πρόσφυγες» ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σε μια εποχή εντατικοποίησης της μνημονιακής κατοχής, με τον Ελληνικό Λαό να ζει σε καταστάσεις ανέχειας και συνεχούς φτωχοποίησης, φαίνεται ότι τελικά «λεφτά υπάρχουν». Όχι όμως για τους Έλληνες, αλλά για τους «πρόσφυγες». Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή», κάτω από τον τίτλο «Σπίτι και μετρητά για πρόσφυγες», αναφέρονται και τα εξής:

«Πρόγραμμα ένταξης για τους πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα έχει υποβάλει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ε.Ε. Πρόκειται για την επέκταση του προγράμματος HELIOS (Hellenic Integration System) που εφαρμόζεται πιλοτικά από την αρχή του χρόνου στους Δήμους Θήβας και Λιβαδειάς σε επιλεγμένο δείγμα 120 ατόμων.

Το πρόγραμμα αφορά αναγνωρισμένους πρόσφυγες στους οποίους για ένα εξάμηνο θα δίδονται στέγη και χρήματα (με τη μορφή προπληρωμένων καρτών ή ως μετρητά), εκπαίδευση για τα παιδιά με παράλληλη στήριξη για πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Μέσω αυτού του προγράμματος θα δημιουργηθούν 5.000 θέσεις σε διαμερίσματα για τη φιλοξενία τους, ενώ αρχικά τη διαχείριση σχεδιάζεται να αναλάβουν η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ΔΟΜ.

Πρακτικά, με αυτόν τον τρόπο θα προκύψουν 5.000 επιπλέον θέσεις και για αιτούντες άσυλο, δεδομένου ότι θα αδειάσουν οι θέσεις που ήδη χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα (συνολικά 24.000 θέσεις – πρόγραμμα ESTIA)».

Μπορεί, λοιπόν, οι Έλληνες να ξεζουμίζονται σε καθημερινή βάση και να οδηγούνται στην ανεργία, την φτώχεια και την πείνα, αλλά για τους «πρόσφυγες» που ήρθαν στην Χώρα μας η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση έχει προνοήσει, ώστε και σε διαμερίσματα να μένουν και μετρητά χρήματα να τους παρέχονται.

Φαντάζεστε τι έχει να γίνει εάν αυτή η είδηση κυκλοφορήσει ευρύτατα στις χώρες από τις οποίες έρχονται τα «καραβάνια» των λαθρομεταναστών, τους οποίους κάποιοι βαφτίζουν με χαρακτηριστική άνεση ως «πρόσφυγες». Ένα νέο κύμα ροών θα κάνει δριμύτερο την εμφάνιση του…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/spiti-kai-metrhta-stous-prosfuges-etoimazei-h-kubernhsh#ixzz5HUHmHNVK

Exit mobile version