Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρευνα σοκ: Τρεις στους 5 Θεσσαλονικείς έτοιμοι να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας

Έρευνα σοκ: Τρεις στους 5 Θεσσαλονικείς έτοιμοι να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν φροντίζει μόνο για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ στους σκοπιανούς, αλλά και για την ολοκλήρωση της οικονομικής εξαθλίωσης των συμπατριωτών μας (και) στην Θεσσαλονίκη. Επομένως, δεν προξενεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει επιχειρηματίες και καταναλωτές της Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Τρεις στους πέντε (ποσοστό 62%) Θεσσαλονικείς θα μετανάστευαν στο εξωτερικό για εργασία αν τους δινόταν η ευκαιρία.

Επίσης, τρεις στις πέντε οικογένειες έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος και ένα στα δύο νοικοκυριά βλέπει το τελευταίο εξάμηνο το μηνιαίο εισόδημά του να έχει περιοριστεί κατά μέσο όρο 22%. Στο ερώτημα προς τους επιχειρηματίες για το τι σκέφτονται να κάνουν το επόμενο εξάμηνο, το 46% απάντησε πως θα κρατήσει το προσωπικό που έχει, το 40% πως δεν απασχολεί προσωπικό, το 8% πως θα προσλάβει, το 2% πως θα μειώσει τις ώρες εργασίας.

Μειωμένο τζίρο κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο φέτος το 47% των ερωτηθέντων, αύξηση το 10% και το 43% απάντησε πως παρέμεινε σταθερός, με την μέση μείωση να διαμορφώνεται στο 27%. Επίσης, στο ερώτημα αν ανταποκρίνονται στις φορολογικές υποχρεώσεις, το 60% απαντά ναι/μάλλον ναι, το 35% όχι/μάλλον όχι, ενώ ένα 5% απέφυγε να απαντήσει.

Στο μεταξύ, κύρια πηγή εισοδήματος για τα νοικοκυριά αποτελεί για το 54% η σύνταξη, ο μισθός για το 32%, τα κέρδη από επιχείρηση για το 6%, τα εισοδήματα από ακίνητα για το 3%, τα επιδόματα για το 2%. Απεύχονται να τους προκύψει ένα έκτακτο έξοδο των 500 ευρώ, επτά στα δέκα νοικοκυριά, καθώς, όπως λένε, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, ενώ τρεις στους δέκα λένε πως μπορούν να το υποστηρίξουν.

Αυτή είναι η θλιβερή κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, με τα πράγματα βεβαίως να κινούνται στο ίδιο περίπου τραγικό επίπεδο και στο υπόλοιπο της Επικράτειας. Μια Χώρα όπου οι κατά καιρούς κυβερνήτες του «Συνταγματικού τόξου» και της εθελόδουλης υποταγής στα εθνοκτόνα Μνημόνια οδηγούν άλλους Έλληνες στην ανέχεια και άλλους στην μετανάστευση στο εξωτερικό, ενώ την ίδια στιγμή οραματίζονται ως αυριανούς «Έλληνες» τους αναρίθμητους λαθρομετανάστες που έρχονται ανεμπόδιστα εδώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ereuna-sok-treis-stous-5-thessalonikeis-tha-metanasteuan-sto-ejwteriko-gia#ixzz5HqtGmrM3

Exit mobile version