Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κύπρος: Μπροστά απ’ τον φόβο του ΕΛΑΜ ενώνεται ο «ενδιάμεσος» χώρος

Κύπρος: Μπροστά απ’ τον φόβο του ΕΛΑΜ ενώνεται ο «ενδιάμεσος» χώρος

Ανεξάντλητα είναι τα δημοσιεύματα στον Τύπο, σχετικά με τα σενάρια εν όψει των ευρωεκλογών του ’19 για τον «ενδιάμεσο χώρο», υπό τον φόβο της ανόδου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου που πλέον διεκδικεί με αξιώσεις μία από τις έξι Κυπριακές έδρες στην επόμενη Ευρωβουλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reporter, εκτός της εξίσωσης των Ευρωεκλογών, αφήνουν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου που συνεργάστηκαν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, τη Συμμαχία Πολιτών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, η Αλληλεγγύη και οι Οικολόγοι φαίνεται να κλείνουν την πόρτα στο κόμμα του κ. Λιλλήκα. Οι ηγέτες των τεσσάρων κόμματων συναντήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, έχοντας μια πρώτη εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την πορεία τους προς τις Ευρωεκλογές, θέτοντας επί τάπητος πιθανά σενάρια συνεργασιών-συμπόρευσης προς την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Οι διαβουλεύσεις των τεσσάρων κομμάτων, που αναμένεται να κορυφωθούν το προσεχές διάστημα, γίνονται με τις… υπολογιστικές ανά χείρας, μιας και σταθμίζονται τ’ αριθμητικά-ποσοτικά δεδομένα επί τη βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, ένας εκ των βασικών παραγόντων που συνεκτιμάται ιδιαιτέρως είναι αυτός που ακούει στο όνομα ΕΛΑΜ και στη δυναμική που έχει αναπτύξει και μοιάζει ως ικανή να του δώσει έδρα στην Ευρωβουλή.

Μέχρι σήμερα, οι πληροφορίες ήθελαν το ΔΗΚΟ να προσανατολίζεται σε αυτόνομη κάθοδο στις Ευρωεκλογές, δηλαδή με δικό του ψηφοδέλτιο, έχοντας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου καπαρωμένη την έδρα που και σήμερα κατέχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πήγες από άλλο κόμμα του «ενδιάμεσου χώρου» αφήνουν να νοηθεί πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και πως δεν πρέπει να αποκλείεται ακόμη και κοινή κάθοδος των τεσσάρων κομμάτων, αν κριθεί τελικά πως ένας τέτοιος συνδυασμός δύναται να εξασφαλίσει δύο έδρες.

Ο πανικός έχει κυριεύσει σύσσωμο το κομματικό κατεστημένο, καθώς όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, ο ενδιάμεσος χώρος ετοιμάζεται να στήσει ένα μέτωπο ενάντια στο ΕΛΑΜ, με σκοπό να μην χάσουν την καρέκλα της ευρωβουλής.

Η αλήθεια όμως είναι πως το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών, ως η μοναδική πολιτική δύναμη που πολεμά το παλαιοκομματικό σύστημα και αγωνίζεται με μοναδικό γνώμονα το όφελος της Πατρίδας και του Λαού μας.

elamcy.com

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mprosta-ap-ton-fobo-tou-elam-enwnetai-o-endiamesos#ixzz5Hv2WRNVJ

Exit mobile version