Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο μνημόνιο προ των πυλών από την «Πρώτη φορά αριστερά»

Η μελέτη του πολυνομοσχεδίου οδηγεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τη νέα προσπάθεια υποθήκευσης της Πατρίδας και του Λαού από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους συνεργάτες τους, καθώς τα στοιχεία του μεσοπρόθεσμου παραπέμπουν σαφέστατα σε διαδικασίες προπτωχευτικού καθεστώτος.

Οι διεθνείς τοκογλύφοι, σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους υποτακτικούς τους (και) της «Πρώτη Φορά Αριστερά» κυβέρνησης, επέβαλαν, για μια ακόμη φορά, πλήρως τις απαιτήσεις τους σε ό,τι αφορά τα νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ για να σιγουρεύσουν τα κέρδη τους καθιερώνουν ρήτρα «αφερεγγυότητας» παίρνοντας ως ενέχυρο την κρατική περιουσία του Υπερταμείου για ποσό ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι, λοιπόν, η Χώρα παραδόθηκε, για πολλοστή φορά, πλήρως στις βουλές και στις αδηφάγες  ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων, οι οποίοι γίνονται αδιαφιλονίκητοι κυρίαρχοί της. Τα δεδομένα του μεσοπρόθεσμου αποδεικνύουν ότι πολύ απλά «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» και γι’ αυτό άλλωστε οι Γερμανοί καπιταλιστές έσπευσαν από τώρα να κλειδώσουν τα χρήματά τους μέσω του Υπερταμείου, έχοντας απέναντί τους μια ακόμη βολική και πρόθυμη κυβέρνηση, η οποία υπογράφει (κι αυτή) τα πάντα αρκεί να μείνει στην τόσο αναπαυτική και βολική καρέκλα της εξουσίας.

Το 2019 θα ξεκινήσουν οι μειώσεις στις συντάξεις (που θα φανούν από τον προσεχή Δεκέμβριο) ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ στην τριετία 2020-2022 το ποσό που θα εξοικονομεί το Δημόσιο θα φτάσει τα 3,1 δισ. ευρώ. Οι συνταξιούχοι, αλλά και το σύνολο των φορολογουμένων, από το 2020 θα δεχθούν νέο χτύπημα μέσω της μείωσης του αφορολογήτου, που θα κόψει εισοδήματα της τάξης των 2 δισ. ετησίως.

Συνολικά, στο διάστημα 2012-2022 προβλέπονται μέτρα της τάξης των 18,4 δισ. καθώς οι περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο είναι επαναλαμβανόμενες και μπαίνουν κατευθείαν στο «ψαχνό». Αφορούν ακόμη και όσους έχουν εισοδήματα της τάξης των 500 ευρώ, συνιστώντας στα χρόνια της μνημονιακής περιόδου το ισχυρότερο πλήγμα προς την κατεύθυνση της οριστικής φτωχοποίησης της κοινωνίας.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι με τέτοιου είδους μειώσεις είναι αδύνατον να έχουμε «ανάπτυξη» και «υψηλά πλεονάσματα», όπως με θράσος ισχυρίζονται στην κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, αυτό το νέο πακέτο μέτρων, που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης», αποτελεί στην ουσία ένα τέταρτο Μνημόνιο που ισοπεδώνει ό, τι έχει απομείνει μέχρι τώρα.

Η μνημονιακή κατοχή όχι μόνο δεν έχει σημάδια «εξόδου», όπως τόσο χυδαία ισχυρίζονται οι συριζοανελαίοι, αλλά επεκτείνεται ακόμη περισσότερο και πολύ πιο απειλητικά για το Έθνος των Ελλήνων και την κρατική του υπόσταση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ena-neo-mnhmonio-pro-twn-pulwn#ixzz5IDlgGdWk

Exit mobile version