Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Παραπολιτικά»: Σπαγκοραμμένος και τσιφούτης ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής

«Παραπολιτικά»: Σπαγκοραμμένος και τσιφούτης ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής

Όταν ακόμα και μια εφημερίδα σφόδρα προσκείμενη στην ΝΔ, η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναφέρεται θετικά στα έργα και τις ημέρες του ψευτοεθνάρχη Καραμανλή τον παρομοιάζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως «φραγκοφονιά», τότε όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Στα «Παραπολιτικά» και στην μόνιμη στήλη «Στιγμές Ιστορίας» διαβάζουμε τα εξής ενδιαφέροντα, τα οποία αν μη τι άλλο σκιαγραφούν μια από τις άγνωστες πτυχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή:

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως είναι γνωστό, καλούσε σε γεύματα σε επιλεγμένες ταβέρνες διαφόρους φίλους, πολιτικούς, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, εναλλάξ. Επειδή θεωρούσε ότι ήταν τιμή τους που συνέτρωγαν με αυτόν, συνήθως τη… λυπητερή την πλήρωνε είτε ο τελευταίος κατά την αποχώρηση είτε ο Λαμπρίας.

Κάποια φορά, ανακοινώνει στους καλεσμένους του, καμιά εικοσαριά, ότι θα τους κάνει αυτός το τραπέζι. Φωνάζει το γκαρσόνι, αφήνει ένα… χιλιάρικο και του λέει: «Τα ρέστα δικά σου». Ο λογαριασμός, όμως, τον οποίον δεν είχε προλάβει να φέρει το γκαρσόνι, ήταν…5.000 δραχμές!»

Το δημοσίευμα δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών: ο ψευτοεθνάρχης των φιλελευθέρων δεξιών ήταν τσιγγούνης, τσιφούτης, σπαγκοραμμένος, φραγκοφονιάς και οποιαδήποτε άλλη συναφή έκφραση χρησιμοποιεί ο Λαός μας.

Μια ιδιότητα ενδεικτική (και αυτή) του αληθινού χαρακτήρα του Καραμανλή, ο οποίος όσες «αγιογραφίες» κι αν του κάνουν οι διάφοροι «γλείφτες» του, θα παραμείνει πάντοτε ένας από τους πλέον αρνητικούς (εάν όχι ο πιο αρνητικός) παράγοντες της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, που προξένησε τεράστια ζημιά στην Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parapolitika-spagkorammenos-kai-tsifouths-o-ethnarchhs-kwnstantinos-karaman#ixzz5IFJ2TlzR

Exit mobile version