Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταρρέει η κυβερνητική προπαγάνδα: 75% των Ελλήνων δεν βλέπει την έξοδο από την κρίση

Καταρρέει η κυβερνητική προπαγάνδα: 75% των Ελλήνων δεν βλέπει την έξοδο από την κρίση

Ακόμη μια έρευνα δείχνει, μέσω των αποτελεσμάτων της, την απογοήτευση και την απόγνωση στην οποία έχουν οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό τα Μνημόνια, καθώς περισσότεροι από επτά στους δέκα συμπατριώτες μας (75%) αμφιβάλλουν ότι η Χώρα μας θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις 64 χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα της Nielsen ανά τον κόσμο.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια (τρεις στους δέκα Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους), ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες για την οικονομία (27%) και τα χρέη/οφειλές του νοικοκυριού (25%).

Οι συγκεκριμένες τρεις ανησυχίες εξακολουθούν να ξεχωρίζουν σταθερά ανάμεσα στους Έλληνες καταναλωτές από το 2013 και ακολουθεί ο τομέας της προσωπικής υγείας. Σύμφωνα με την έρευνα «Consumer Confidence» της Nielsen, επτά στους δέκα Έλληνες προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους. Ειδικότερα, οι τρεις κύριες ενέργειες των Ελλήνων για περικοπή των εξόδων συνεχίζουν να εντοπίζονται στην μείωση των δαπανών μέσω της αγοράς φθηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (69%), των περικοπών στα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού (69%) και τα έξοδα για ρουχισμό (61%).

Επίσης, επτά στους δέκα Έλληνες (74%) πιστεύουν ότι η Χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση με πτωτική τάση σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς (78%). Όσον αφορά την αισιοδοξία του Έλληνα καταναλωτή, το πρώτο τρίμηνο του 2018 την βρίσκει στο ίδιο επίπεδο με αυτό του δεύτερου εξαμήνου του 2017. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο πρώτο τρίμηνο του 2018 ανέρχεται στις 61 μονάδες, παραμένοντας χαμηλότερος από τον ευρωπαϊκό δείκτη, που είναι στις 86 μονάδες.

Όσο κι αν η κυβέρνηση κάνει (χοντροκομμένη) προπαγάνδα για «έξοδο από τα Μνημόνια», η αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι ξεκάθαρα εντελώς διαφορετική και δείχνει την απόγνωση στην οποία τους έχουν φέρει τα εθνοκτόνα Μνημόνια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katarreei-h-kubernhtikh-propaganda.-75-twn-ellhnwn-den-blepei-thn-ejodo-apo#ixzz5IIeUHwkg

Exit mobile version