Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε εθνικιστικούς παλμούς η Ιταλία: Δυναμική πορεία της Casapound στη Ρώμη ενάντια στην Ε.Ε.

Σε εθνικιστικούς παλμούς η Ιταλία: Δυναμική πορεία της Casapound στη Ρώμη ενάντια στην Ε.Ε.

Άρθρο στην εφημερίδα “Εμπρός

Ανήμερα της επετείου της «Festa della Repubblica» τη Κυριακή 2 Ιουνίου, οι Ιταλοί συναγωνιστές της Casapound πραγματοποίησαν μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ρώμης ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση με κεντρικό σύνθημα «Ανακτούμε την Κυριαρχία μας». Aπό νωρίς το πρωϊ της Κυριακής, οι Ιταλοί εθνικιστές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία στη Via Napoleone III, και από εκεί ξεκίνησαν την πορεία τους, περνώντας από κεντρικά σημεία της Ρώμης, όπως τη Carlo Alberto, το ναό Santa Maria Maggiore και την Piazza Vitto.

Η πορεία είχε ως αφορμή τις μεθοδεύσεις των διεθνών επικυρίαρχων οι οποίοι μέσω του ενεργούμενού τους, Προέδρου Δημοκρατίας Mattarella, προσπάθησαν να μπλοκάρουν το σχηματισμό Κυβερνήσεως που προέκυψε από τη λαϊκή εντολή με υπουργό Οικονομικών τον ευρωσκεπτικιστή καθηγητή Savona. Αν και το σύστημα επιχείρησε να συνθλίψει τη λαϊκή ετυμηγορία και Λαϊκή Κυριαρχία, εντούτοις με τη νέα πρόταση συνθέσεως κυβερνήσεως, o Salvini από τη Lega Nord προβάλλει μια δυναμική εθνική πολιτική η οποία αποτυπώνεται στη δήλωσή του: «Λαθρομετανάστες, κάντε τις βαλίτσες, μαζέψτε τα και φύγετε»

Μέλη, φίλοι και υποστηρικτές της Casapound στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι και νέες, διατράνωσαν για άλλη μια φορά το πάγιο αίτημα του ιταλικού Λαού για Λαϊκή και Εθνική Κυριαρχία, ενάντια στο αντεθνικό έκτρωμα της Ε.Ε., η οποία καταδυναστεύει τα ευρωπαϊκά έθνη, θέτοντάς σε υπό τους εξουσιαστικούς διαβρωτικούς της μηχανισμούς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι σε όλη την μεγαλειώδη πορεία, κυμάτιζαν σημαίες με διαγεγραμμένο το λογότυπο της Ε.Ε και τις φάτσες των επικυρίαρχων Μέρκελ, Macron και του Γιούνκερ, γεγονός που καταδεικνύει τις ξεκάθαρες, χωρίς περιστροφές, αντι-ευρωπαϊκές Θέσεις της Casapound.

Ο Simone di Stefano της Casapound δήλωσε χαρακτηριστικώς: «Η Casapound είναι εδώ για να διαμαρτυρηθεί για αυτό που συνέβη αυτές τις μέρες, το οποίο δεν μπορεί να αποσιωπηθεί. Έγινε σχεδόν ένα σχεδόν πραξικόπημα, ένα μποϊκοτάζ της λαϊκής ψήφου. Ευτυχώς απέτυχε. Προσδοκούμε καίριες παρεμβάσεις στο πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως, μια σαφή ανατροπή των ευρωπαϊκών πολιτικών».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-ethnikistikous-palmous-h-italia-dunamikh-poreia-ths-casapound-sth-rwmh-e#ixzz5IKX1uEgw

Exit mobile version