Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκουπιδοτενεκέδες και σκουπιδοφάγοι

Σκουπιδοτενεκέδες και σκουπιδοφάγοι

Άρθρο του “Μυρμιδόνα” στην “Εμπρός”. Διαβάστε το νέο άρθρο του “Μυρμιδόνα” στην “Εμπρός” που κυκλοφορεί

Την άτυπη έναρξη προεκλογικής περιόδου, καταδεικνύει η σταθερά επαναλαμβανόμενη παρουσία στατιστικών δημοσκοπήσεων. Αρχίζουν σιγά-σιγά να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη για τις επερχόμενες εκλογές. Όσο μικραίνει ο χρόνος ανάμεσα στην μια δημοσκόπηση με άλλη, μικραίνει κι ο χρόνος για εκλογές, θα πλησιάζουμε δηλαδή πιο κοντά.

Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι όλα τα «γκάλοπ» καταγράφουν μόνο την δεδομένη στιγμή που γίνονται. Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπουν το μέλλον. Συνεπώς η λογική π.χ. «προηγείταιη ΝΔ, άρα θα κερδίσει τις εκλογές» είναι απόλυτα λανθασμένη. Αυτή η λογική είναι κατασκευασμένη από το σύστημα για να μοχλεύει την κοινή γνώμη, κυρίως των χαλαρών ψηφοφόρων, που όμως είναι η πλειοψηφία. Οι δημοσκοπήσεις, κατάλληλα χρησιμοποιούμενες, διαμορφώνουνκι αυτές,  αυτό που λένε «δυναμική νίκης».

Και μην ξεχνάτε, πως δημοσκοπήσεις δεν παραγγέλλουν μόνο κόμματα, αλλά όπως προσφάτως είδαμε και ξένες πρεσβείες. Δηλαδή εμφανίζεται στα ΜΜΕ π.χ. «μυστική δημοσκόπηση της Βρετανικής Πρεσβείας». Και η αποχαύνωση που έχει βυθιστεί η κοινωνία, μέσα από την κουλτούρα «ενημέρωσης» είναι τόσο βαθιά που δεν αναρωτιέται κανείς: τι δουλειά έχει ξένη πρεσβεία να σφυγμομετρεί την ελληνική κοινή γνώμη για τις εκλογές!; Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι το παρόν πολιτικό σύστημα, είναι και ξενόδουλο και ξενόφερτο; Επίσης αφού είναι «μυστική» πώς εμφανίζεται στα ΜΜΕ;

Τα κανάλια έχουν ισχυρή διείσδυση στην καθημερινότητά μας κι έτσι γίνονται ιδανικό εργαλείο για εκλογική νοθεία, που δεν γίνεται πια, μόνο στις κάλπες ή στην μέτρηση ψήφων αλλά κυρίως στις τηλεοράσεις, προληπτικά, νωρίτερα. Εκεί χτίζονται μελλοντικές κυβερνήσεις, με εκατομμύρια ευρώ παραπλανητικών διαφημίσεων κι εκπομπών και φυσικά με δημοσκοπήσεις, δηλαδή την στατιστική. Θυμάμαι εδώ, ότι ο Μαρκ Τουαίην έλεγε: «υπάρχουν τα ψέματα, τα καταραμένα ψέματα και η στατιστική».

Καθαρά συστημικά εργαλεία λοιπόν,δημοσκοπήσεις και στατιστική. Και ως τέτοια τα αντιμετωπίζουμε οι Εθνικιστές. Διαβάζουμε τις σφυγμομετρήσεις αλλά με τα μάτια του μυαλού, διακρίνοντας τον ύστερο σκοπό του δημοσκόπου.

Και δεν ανησυχούμε διότι κάνουμε συνεχώς τις δικές μας «μικρές» δημοσκοπήσεις: στον δρόμο, που οι αντίπαλοί μας δεν τολμούν να περπατήσουν χωρίς στρατούς μισθοφόρων, εκεί που οι Χρυσαυγίτες πολιτικοί γίνονται δεκτοί με χαμόγελα και θέρμη. Εκεί που ο Λαός υποδέχεται τους Εθνικιστές με συνθήματα αντίστασης. Εκεί που χτίζονται οι αληθινές πολιτικές πραγματικότητες κι όχι οι εικονικές που σβήνουν μόλις σβήσουν οι κάμερες.

Το τηλεοπτικό τοπίο είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Τα κανάλια γεμίζουν  τα μυαλά μας με σκουπίδια, σκουπίδια καθοδηγούμενα, στρατευμένα σε συμφέροντα. Σκουπίδια προσεκτικά πλασμένα και εθιστικά. Αλλά κάποτε πρέπει να πάψουμε να τα καταναλώνουμε. Σταματήστε να είστε σκουπιδοφάγοι.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skoupidontenekedes-kai-skoupidofagoi#ixzz5IfiJhylh

Exit mobile version