Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα ανθελληνική πρόκληση από τούρκο βουλευτή: «Η Ελλάδα έχει κατακτήσει 18 νησιά μας»

Νέα ανθελληνική πρόκληση από τούρκο βουλευτή: «Η Ελλάδα έχει κατακτήσει 18 νησιά μας»

Εάν είναι κάτι το οποίο χαρακτηρίζει την προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία, αυτό αφορά την προσπάθεια όλων των κομμάτων να κάνουν την όσο το δυνατόν πιο καλή επίδειξη ανθελληνισμού. Η τελευταία παραληρηματική δήλωση προήλθε αυτήν την φορά από τους πολιτικούς αντιπάλους του Ερντογάν και δη από τον Χαλούκ Πεκσέν, βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Σε σχετική ερώτησή του στην Βουλή ο Πεκσέν κατηγόρησε για αδράνεια το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) όσον αφορά το γεγονός ότι η Ελλάδα, όπως ισχυρίζεται, επέκτεινε τα χωρικά ύδατά της στα 12 ναυτικά μίλια, ενώ έθεσε ξανά ζήτημα «γκρίζων ζωνών».

«Η Ελλάδα αψήφησε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο και το ΑΚΡ το αγνόησε. […] Δεκαοκτώ νησιά μας κατακτήθηκαν από την Ελλάδα και το ΑΚΡ έμεινε σιωπηλό» ανέφερε ο Πεκσέν. Ισχυρίστηκε δε με προκλητικό τρόπο ότι η Αθήνα «εξόπλισε τα νησιά, κάτι που απαγορεύεται, κάνοντας μάλιστα και ασκήσεις».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Πεκσέν, η εικόνα αυτή πρόκειται να αλλάξει μετά τις εκλογές, καθώς δεσμεύτηκε πως το CHP «θα υπερασπιστεί χωρίς δισταγμό τα εθνικά μας συμφέροντα».

Είναι γνωστό, βεβαίως, ότι η επί δεκαετίες ψοφοδεή πολιτική ηγεσία της Χώρας αρνείται να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια, οπότε τα όσα λέει ο τούρκος βουλευτής δεν ευσταθούν. Τα όσα όμως, υποστηρίζει περί «κατάκτησης» 18 νησιών από την Ελλάδα είναι πολύ σοβαρά και δείχνουν ξεκάθαρα το κλίμα ανθελληνισμού που επικρατεί στην Τουρκία, ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Τελειώνουμε με μια, μάλλον αφελή, απορία: Πόσοι εγχώριοι πολιτικοί του «Συνταγματικού τόξου» έχουν μιλήσει τις τελευταίες δεκαετίες, σε προεκλογικές τους συγκεντρώσεις, για την κατοχή των προαιώνιων Ελληνικών εδαφών της Ιωνίας, του Πόντου και φυσικά της Κωνσταντινούπολης από τους τούρκους; Τι ρωτάμε, ε;

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στο Kontra Channel: Ο Ερντογάν αμφισβήτησε την εθνική κυριαρχία σε 150 Ελληνικά νησιά του Αιγαίου! ΒΙΝΤΕΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-anthellhnikh-proklhsh-apo-tourko-bouleuth-h-ellada-echei-katakthsei-18#ixzz5IuPfZOU0

Exit mobile version